НАТО відреагувало на загострення ситуації на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО відреагувало на загострення ситуації на Донбасі

НАТО відреагувало на загострення ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що РФ загострила ситуацію на Донбасі, щоб отримати привід для вторгнення в Україну.

Джерело: Twitter-сторінка Альянсу

У НАТО звинувачують РФ у бажанні напасти на Україну

Столтенберг заявив про стурбованність Альянсу спробами РФ загострити ситуацію на Донбасі та використати це як привід для вторгнення в Україну.

Незважаючи на твердження Москви, ми наразі не бачили ознак відведення або деескалації. Навпаки, схоже, що нарощення Росії продовжується. Ми продовжуємо відстежувати розвиток подій дуже уважно. Ми закликаємо Росію зробити те, про що вона говорить, і відвести її сили від кордонів України. Це буде перший важливий крок на шляху до мирного політичного рішення, - заявив генсек НАТО.

Столтенберг нагадав, що РФ протягом декількох місяців збільшувала військову присутність поряд з українським кордоном.

Той факт, що бойовий танк завантажують на потяг і переміщують у певному напрямку, не доводить те, що відбувається відведення військ. Це не те, що є справжньою деескалацією. Ми стурбовані, що Росія намагається підлаштувати привід для збройної атаки проти України. Досі немає чіткості і впевненості щодо намірів Росії. Ми не знаємо, що станеться. Але ми знаємо, що Росія стягнула найбільшу силу, яку ми бачили у Європі за десятиліття, в Україні і біля неї. І ми також знаємо, що багато офіцерів російської розвідки працюють в Україні. Вони присутні на Донбасі. І ми бачили спроби інсценувати привід для підставної операції під "чужим прапором" з метою забезпечення виправдання для вторгнення в Україну, - зазначив генсек НАТО.

За його словами, РФ тримає поряд з українським кордоном достатньо сил та військової техніки для повномасштабного вторгнення.

У той же час міністри оборони країн-членів НАТО обговорили з головою Міноборони України Олексієм Резніковим агресію РФ проти України.

Представники Альянсу запевнили очільника Міноборони, що двері Альянсу відкриті для України.

В Альянсі також засудили можливе визнання РФ непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей.

Усі погодились, що це буде подальше кричуще порушення територіальної цілісності і суверенітету України, а також Мінських домовленостей, що підриває зусилля з пошуку політичного рішення у "нормандському форматі", - наголосив Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?