Очільник Міноборони Резніков виступив із закликом до мешканців ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Очільник Міноборони Резніков виступив із закликом до мешканців ОРДЛО

Очільник Міноборони Резніков виступив із закликом до мешканців ОРДЛО
Джерело:  online.ua

18 лютого очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков публічно закликав мешканців тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам команди російського президента Володимира Путіна про "український наступ": наша армія лише обороняється. З такою заявою він виступив під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Джерело: Ютуб-канал "Телеканал Рада"

Резніков закликає мешканців ОРДЛО не вірити чуткам про наступ України

Вкотре наголошую: Україна посилює свою оборону, але у нас немає наміру вчиняти жодні силові дії стосовно ОРДЛО чи Криму. Ми будемо рухатися політико-дипломатичним шляхом, бо там наші громадяни, і ми не будемо наражати їх на небезпеку. Звертаюсь до мешканців Луганська, Донецька, Алчевська, Горлівки, Ясинуватої та інших міст: Люди, не бійтеся! Не Україна ваш ворог. А ті, хто, начебто хоче захистити вас від України. Не вірте чуткам про український наступ. Українська армія готова до будь-якого розвитку подій щодо оборони, - наголосив Олексій Резніков.

Ситуація на Донбасі продовжує загострюватися через провокації бойовиків

Станом на ранок 18 лютого російські найманці в зоні ООС 20 разів порушувати режим припинення вогню, з них 15 разів окупанти застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Противник задіяв артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети різних систем, озброєння бойової машини піхоти та великокаліберні кулемети. Весь цинізм ситуації полягає в тому, що противник веде артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщує свої артилерійські системи поблизу житлових будинків, - повідомляє штаб ООС.

Не можна також не згадати про те, що 17 лютого окупанти 60 разів порушували режим тиші на Донбасі - в результаті обстрілів поранення отримали двє військових та двоє цивільних осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?