ЦОС прогнозує проведення локальних операцій РФ в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

ЦОС прогнозує проведення локальних операцій РФ в Україні

ЦОС прогнозує проведення локальних операцій РФ в Україні
Джерело:  online.ua

Експерти Центру оборонних стратегій, уважно проаналізувавши дані про дії Росії та ОРДЛО, дійшли висновку, що РФ може вдатися до проведення локальних операції на території України.

Джерело:  Центр оборонних стратегій

Експерти попереджають про локальні операції РФ в Україні

Після проведення аналізу спроможності ударних угрупувань РФ біля кордонів України представникам ЦОС стало зрозуміло, що наразі реалізація Росією сценарію "повномасштабного вторгнення" є малоймовірною.

Однак, за їхніми словами, зберігається загроза проведення обмежених операцій угрупуваннями Російської Федерації. Як стверджують представники ЦОС, найбільш уразливими лишаються східний напрям (ОРДЛО) та Азово-чорноморський регіон. Окрім того, також є ризик російських атак у інфо- та кібер просторі України.

Станом на сьогодні РФ роздала більше 600 тисяч паспортів. Тому Росія, під приводом "захисту російських громадян", може вторгнутися на схід України. Для цього на окупованих територіях може буде здійснено нові провокації, - йдеться в повідомленні.

Фото - defence.org.ua

Окрім того, аналітики попереджають, що РФ може провести локальну наступальну операцію з метою розширення території "ЛНР/ДНР" в межах адміністративних кордонів Луганської і Донецької областей.

Вони звертають увагу на те, що це буде означати відкриту участь Росії у бойових діях.

Ескалація ситуації на Донбасі має на меті розхитати єдність у поглядах західних країн (передусім ФРН та Франції) та посилити тиск на Україну у прийнятті російської інтерпретації домовленостей. Кремль розглядає можливість посилити внутрішньодержавну кризу всередині України та створити передумови для свого військового втручання, - наголошують експерти ЦОС.

Вони також нагадали про те, що вимоги Кремля вже викликали несприйняття українськими громадянами, які не збираються миритися з агресором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?