Україна вимагає міжнародного розслідування щодо звинувачень у обстрілах території РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вимагає міжнародного розслідування щодо звинувачень у обстрілах території РФ

Україна вимагає міжнародного розслідування щодо звинувачень у обстрілах території РФ
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту провести розслідування за фактами звинувачень України в обстрілах території РФ.

Джерело: Facebook-сторінка Дмитра Кулеби

Україна вимагає розслідувати провокацію із заявами про обстріли території РФ

Я вчора заявив і підтверджую, Україна закликає провести неупереджене міжнародне розслідування нібито попадання нібито українських снарядів на територію Росії... Нам нічого приховувати, ми знаємо, що ніяких подібних обстрілів Україна не здійснювала. Якщо Росії теж нема чого приховувати, то вона повинна підтримати проведення незалежного розслідування, - заявив Кулеба.

Напередодні про обстріли території Ростовської області збоку України заявили російські ЗМІ.

В Міноборони України цю інформацією назвали провокацією та відвертою брехнею.

Між тим, Кулеба також заявив, що шанс дипломатичного вирішення кризиси, яку створила РФ, все ще існує, незважаючі на численні обстріли на Донбасі та збільшення військової присутності російських війських поряд з українським кордоном.

Моя відповідь ствердна - так. Ми бачимо, що відбувається на фронті, ми бачимо, що робить Росія, але дипломатія ще може спрацювати, - підкреслив глава МЗС України.

За його словами, найближчим часом планується проведення нового раунду переговорів представників західних країн з дипломатами Кремля, зокрема, зустріч голови Держдепу США Ентоні Блінкена з очільником російської дипломатії Кирилом Лавровим.

Кожна найменше можливість втримати Росію в просторі дипломатії буде нами використана. Наші партнери будуть нас в цьому підтримувати. Але це не означає, що ми не повинні готуватися до будь-яких сценаріїв, - зазначив Кулеба.

Між тим за вказівкою РФ бойовики на Донбасі продовжують збільшувати кількість військової техніки уздовж лінії розмежування, зокрема, збройні формування розмістили з порушенням лінії відведення буксировані гаубиці, РСЗВ, самохідні гаубиці, танки, ЗРК, буксові та протитанкові гармати, а також бойові броньовані машини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?