США звинувачують РФ у підготовці репресій проти українців у разі вторгнення
Категорія
Україна
Дата публікації

США звинувачують РФ у підготовці репресій проти українців у разі вторгнення

США звинувачують РФ у підготовці репресій проти українців у разі вторгнення
Джерело:  online.ua

За інформацією провідних американських видань, США мають дані про підготовку Кремлем списку українців, проти яких будуть застосовані жорсткі заходи у разі вторгнення в Україну.

Джерело:   The New York Times  та  The Washington Post

РФ планує вчинити терор в Україні

Повідомляється, що особи зі списку, серед яких опозиційні журналісти, зокрема, російські та білоруські, антикорупційні активісти та окремі категорії українських громадян, будуть відправлені у спеціальні табори, або вбиті.

Відповідний лист відправила Верховному комісару ООН у справах людини Мішель Бачелет посол США в ООН Батшеба Нелл Крокер.

Американські видання повідомляють, що РФ планує широкомасштабне порушення прав людини після вторгнення в Україну, включаючи тортури, незаконні арешти та викрадення людей.

У нас є достовірна інформація про те, що російські війська, швидше за все, будуть застосовувати смертоносні заходи для розгону мирних протестів або іншим чином протидіяти мирним проявів можливого опору з боку цивільного населення, - йдеться у листі американського дипломата до Верховного комісара ООН у справах людини.

Однак представники Білого дому не описують, на які саме розвіддані вони спираються.

Загроза російського вторгнення в Україну

За інформацією телеканалу CNN, РФ тримає поряд з українським кордоном порядка 75% всіх бойових підрозділів.

За словами представників Білого дому та Пентагону, на відстані 60 км від українського кордону знаходяться порядка 120 зі 160 батальйонно-тактичних груп.

За оцінками компанії Maxar Technologies, яка за допомогою супутників слідкує за військовою активністю РФ біля українського кордону, у північно-західних районах Білгородської області та біля населених пунктів Солота і Валуйок відбувається активне розгортання нових військових підрозділів РФ.

фото - Maxar Technologies

Ця активність відрізняється від розгортання підрозділів, які спостерігались раніше… Донедавна вони розміщувалися на або поруч із гарнізонами та навчальними полігонами. Зараз більшість підрозділів і допоміжного спорядження у Солоті від’їхали, і по всьому району можна бачити сліди транспортних засобів і конвої бронетехніки, - повідомляють американські журналісти.

При цьому військові підрозділи, які ще тиждень тому знаходились на певних позиціях, покинули їх.

Деяку військову техніку помітили на схід від Валуйок, приблизно за 15 км від кордону з Україною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?