Байден і Путін ухвалили ще одне рішення щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден і Путін ухвалили ще одне рішення щодо України

Байден і Путін ухвалили ще одне рішення щодо України
Джерело:  online.ua

Американський лідер Джо Байден та очільник Кремля Володимир Путін ухвалили спільне рішення брати участь у саміті з обговорення "безпеки та стабільності в Європі", де йтиметься про відновлення режиму тиші на Донбасі і стримування Росії від повномасштабного нападу на Україну.

Джерело: сайт  Єлисейського палацу, сайт  Білого дому

Байден і Путін обговорять Україну на саміті з питань безпеки

Згідно з останніми даними, французький лідер Еммануель Макрон, очільник Білого дому Джо Байден та російський президент Володимир Путін погодилися на проведення саміту, "який може відбутися лише в тому випадку, якщо Росія не вторгнеться в Україну".

Офіційний Париж звертає увагу на те, що французька сторона запропонувала провести саміт між американським і російським президентами, а потім – з іншими зацікавленими сторонами для обговорення безпеки та стратегічної стабільності в Європі.

Окрім того, наголошується, що організувати саміт повинні очільник Держдепу США Ентоні Блінкен та керівник МЗС РФ Сергій Лавров під час зустрічі у четвер, 24 лютого.

За словами пресслужби Білого дому, американський лідер готовий брати участь у саміті, "якщо не станеться вторгнення". Офіційний Вашингтон готовий продовжувати шукати вихід із ситуації, що склалася, шляхом дипломатії.

Ми також готові накласти швидкі та важкі санкції, якщо Росія замість цього (дипломатії – ред.) вибере війну. І зараз, схоже, Росія дуже швидко готується до повномасштабного нападу на Україну, – наголошує команда Джо Байдена.

Як уже згадувалося раніше, після переговорів з очільником Кремля Володимиром Путіним французький лідер Еммануель Макрон поговорив з американським колегою Джо Байденом, а тоді знову зателефонував Путіну.

Макрон 20 лютого встиг посплкуватися також з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?