РФ заявила про визнання ОРДЛО у межах Донецької та Луганської областей
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ заявила про визнання ОРДЛО у межах Донецької та Луганської областей

РФ заявила про визнання ОРДЛО у межах Донецької та Луганської областей
Джерело:  online.ua

22 лютого очільник комітету Держдуми РФ у справах СНД та зв'язків із "співвітчизниками" Леонід Калашніков заявив, що Росія визнає псевдореспубліки "ДНР-ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей України.

Джерело: російський "Інтерфакс"

РФ визнає "ЛДНР" у межах Донецької та Луганської областей

У цій угоді не уточнюється, але я думаю, що мається на увазі державність, яка була затверджена на старому і єдиному референдумі, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає "ДНР", - заявив Калашніков.

Що важливо розуміти, 21 лютого, під час засідання Ради безпеки Росії глава МВС РФ Володимир Колокольцев запропонував визнати так звані "ЛДНР" в адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей України до їх часткової окупації Росією: "Від Маріуполя і закінчуючи тими історичними кордонами".

Цього ж дня очільник Кремля Володимир Путін офіційно підписав укази про визнання "республік" ОРДЛО, а також підписав угоди "про дружбу та співпрацю" з ватажками сепаратистів Денисом Пушиліним (ОРДО) та Леонідом Пасічником (ОРЛО).

Варто звернути увагу на те, що ці "угоди" передбачають, що їхні сторони "підтверджують та поважають територіальну цілісність та непорушність існуючих кордонів" одна одної. За словами заступника голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Андрія Клімова, офіційна Москва визнала "ДНР-ЛНР" у їхніх "фактичних межах".

Окрім того, після визнання "ЛДНР", Володимир Путін віддав наказ про введення військ РФ в ОРДЛО з метою "встановлення миру".

Як Україна та світ відреагували на визнання Росією "ЛДНР"

Після рішення глави Кремля команда українського президента Володимира Зеленського зразу ж скликала РНБО - остання перейшла у режим роботи 24/7.

Також Володимир Зеленський записав термінове відеозвернення до українців - він закликав не панікувати, а також заявив про фактичний вихід РФ з Мінських угод.

Західні партнери України засудили рішення російського президента щодо ОРДЛО, а американський лідер Джо Байден уже ввів санкції проти "ЛДНР".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?