У Зеленського заявили про початок масштабної війни в Європі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського заявили про початок масштабної війни в Європі

У Зеленського заявили про початок масштабної війни в Європі
Джерело:  online.ua

Радник президента України Михайло Подоляк заявив про початок масштабної війни у Європі після вторгнення військ РФ в Україну.

Джерело: Facebook-сторінка Офісу президента України

РФ розпочала масштабну війну в Європі

Росія атакує не просто Україну, а й усі правила нормального життя у сучасному світі. Що залишається від безпеки на континенті? Нуль, - заявив Подоляк.

Радник президента повідомив, що вторгнення РФ в Україну почалось з масованих ракетних ударів по українським містам, об'єктам військової та критичної інфраструктури.

Є повідомлення про загиблих та поранених цивільних під час цих ударів. З півночі, сходу та півдня російські сили перейшли у наступ проти України. Танки, літаки, диверсійні групи Росії. Наша армія відбиває атаки, противник зазнає суттєвих втрат, - зазначив Подоляк.

Він запевнив, що всі адміністративні та державні установи працюють.

Головне зараз – максимальна зосередженість на обороні країни та збереження нормального життя людей. Але Україні потрібно більше підтримки від світу та дуже конкретної – військово-технічна, фінансова, жорсткі санкції проти Росії. Захід має діяти вже сьогодні. Президент Зеленський перебуває на постійному зв'язку з лідерами держав-партнерів, - підкреслив Подоляк.

Тим часом командування збройних сил повідомило про знищення 4 російських танків на об'їзній дорозі в районі Харкова.

В Харківській області російські окупанти відкрили вогонь з мінометів по прикордонним підрозділам відділу прикордонної служби "Дергачі" України.

Також у Донецькій області в місті Вугледар під час обстрілу загинули троє цивільних осіб.

Російські війська наблизились до острова Зміїний та вимагають від українських прикордонників скласти зброю.

До острова Зміїний підійшло дві нерозпізнані цілі. Окупанти з погрозами вимагають від військовослужбовців Ізмаїльського прикордонного загону здатися. Агресор використав міжнародний канал зв’язку з безпеки судноплавства, - повідомляють представники Прикордонної служби.

Ви знаходитесь у повній ізоляції, у зоні ураження зброї, у разі спротиву будете знищені. Шанси вижити дорівнюють нулю. Подумайте про своїх дітей, близьких, яким ви потрібні, які вас люблять і чекають удома, живими та здоровими. Це незабаром закінчиться – і ви продовжите своє звичне життя. Прийміть правильне рішення. Залиштеся живими. Для цього достатньо повідомити каналами зв'язку на 16 каналі про намір співпрацювати, припинити роботу РЛС та засобів зв'язку, вишикуватися та скласти зброю. Діяти згідно з подальшими вказівками, - закликають російські військові.

У місті Щастя в Луганській області у наслідок запеклих боїв вбито близько 50 військових РФ.

 ДСНС Харківської області повідомила про обстріл житлових будинків у місті Чугуїв. У наслідок обстрілу загинула дитина.

Рятувальники локалізували вогонь. Є певна кількість поранених мешканців.

Наразі відомо про щонайменше 15 евакуюваних жителів із будинків.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?