Найбагатші росіяни втратили 39 млрд доларів за перший день війни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбагатші росіяни втратили 39 млрд доларів за перший день війни

Найбагатші росіяни втратили 39 млрд доларів за перший день війни
Джерело:  online.ua

За перший день війни Росії проти України російські олігархи втратили більше, ніж за весь час початку 2022 року. Їхні втрати оцінюються в 39 млрд доларів.

Джерело: Bloomberg

Найбільше за добу втратив президент ЛУКОЙЛу Вагіт Алекперов. Його втрати оцінюються у $6,2 млрд. З початку року 2022 року він втратив $9,75 млрд.

Статки голови ради директорів "Сєвєрсталі" Олексія Мордашова за день скоротилися на $4,2 млрд, з початку року - $5,86 млрд.

Президент "Норнікеля" і на даний момент найбагатший бізнесмен РФ Володимир Потанін втратив 3 млрд. доларів. Його статки скоротилися до $26,1 млрд.

 Втрати бізнесменів РФ за добу (фото - скріншот)

Ринок акцій РФ пережив найбільший обвал в історії

Після вторгнення Росії в Україну індекс Московської біржі знизився на 33,3%, індекс РТС - на 39,4%. Акції Ощадбанку за день подешевшали на 47%, розписки TCS Group та акції «Яндекса» — на 46%, ВТБ — на 42%, «Роснафти» — на 38%, «Сургутнафтогазу» — на 35%, «ЛУКОЙЛу» — на 33 %, "Газпрому" - на 32%.

На тлі того, що відбувається, Путін провів зустріч із найбільшими бізнесменами. Він закликав їх разом із урядом працювати над підтримкою економіки. При цьому глава Кремля визнав, що "не може повністю прогнозувати геополітичні ризики в обставинах, що склалися".

Захід запроваджує потужні санкції проти РФ за війну проти України

24 лютого Євросоюз погодив масштабні санкції проти Росії, які зачепили всі стратегічні сектори та банківський сектор російської економіки.

Британія вже розширила санкції проти РФ. До списку санкцій включені: ВТБ, «Аерофлот», Об'єднана авіабудівна корпорація, «Ростех», Об'єднана суднобудівна корпорація, Уралвагонзавод та корпорація «Тактичне ракетне озброєння». Серед фізичних осіб до списку потрапили, зокрема, підприємець Кирило Шамалов, один з топменеджерів ВТБ Денис Бортніков, гендиректор Об'єднаної авіабудівної корпорації Юрій Слюсар і голова Промзв'язку банку, який перебуває під санкціями Петро Фрадков.

США також ввели санкції проти банків РФ, які володіють активами на трильйон доларів та відключать банки від фінансової системи, включаючи ВТБ, який має 250 млрд доларів активів. Президент США Джо Байден повідомив, що США та союзники мають намір на 50% обмежити імпорт Росією високотехнологічної продукції, а нові санкції торкнуться, зокрема, космічної галузі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?