Президент Польщі запропонував прийняти Україну до ЄС у експрес-режимі
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Польщі запропонував прийняти Україну до ЄС у експрес-режимі

Президент Польщі запропонував прийняти Україну до ЄС у експрес-режимі
Джерело:  online.ua

26 лютого польський президент виступив за прямий шлях членства України в Європейському Союзі.

Джерело: Твіттер Анджея Дуди

Польща хоче, щоб Україну негайно прийняли до ЄС

Росія воює з Україною. Польща виступає за прямий шлях членства України в Європейському Союзі. Україна цього заслуговує. Наш східний сусід уже кілька років претендує на членство в європейських структурах і на членство в Північноатлантичному альянсі, - заявив президент Польщі Анджей Дуда.

Польща виступає за прямий шлях членства України в Європейському Союзі.

Статус кандидата має бути надано негайно, а переговори про членство мають розпочатися одразу після цього, - написав Анджей Дуда у Twitter.

Україна також має отримати доступ до фондів ЄС для реконструкції. Україна цього заслуговує, - додав Президент Республіки Польща.

Фото - скріншот

Санкції проти РФ

У п'ятницю ввечері офіційно набули чинності санкції Європейського Союзу проти Росії за напад на Україну. ЄС запровадив їх проти президента Володимира Путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова. Він також прийняв широкі індивідуальні та економічні санкції.

Санкції також стосуються Білорусі; були створені як відповідь на неспровоковану та невиправдану військову агресію Російської Федерації в Україні.

Окрім заморожування активів російського президента та міністра закордонних справ, ЄС ввів санкції проти членів Ради національної безпеки Російської Федерації, які підтримали негайне визнання Росією незалежності двох непідконтрольних українцям областей на Донбасі.

Санкції також були поширені на решту депутатів Держдуми Росії, яка ратифікувала рішення уряду про договір про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу між Російською Федерацією та обома утвореннями.

ЄС заборонив продаж, постачання, передачу або експорт деяких товарів і технологій нафтопереробки до Росії та ввів обмеження на надання супутніх послуг.

Вводячи таку заборону на експорт, ЄС має намір вдарити по російському нафтовому сектору та не дати Росії модернізувати свої нафтопереробні заводи. Доходи Росії від експорту цієї галузі в 2019 році склали 24 млрд євро.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?