Військові РФ прорвались до центру Харкова
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ прорвались до центру Харкова

Військові РФ прорвались до центру Харкова
Джерело:  online.ua

Російські окупанти здійснили прорив у Харків. Ворожа бронетехніка дісталась до центру міста. Наразі тривають вуличні бої.

Джерело: Обласний департамент Цивільного захисту

Війська РФ штурмують Харків 

У Харкові спалахнули вуличні бої. Ворожа техніка пересувається до центру міста. Через це був скасований рух транспорту в районі Олексіївки.

Також повідомляється прорив колони бронемашин "Тигр" у районі Олексіївки з боку Малої Данилівки, а також поряд із Гідропарком.

Не менше 6 бронемашин з російськими військовими, за словами очевидців прослідували до лінії метро "Перемога".

Стався прорив легкої техніки російського ворога у Харкові. У тому числі центральна частина міста. Увага! Не залишайте місць укриття! Збройні сили України ліквідують ворога. Громадянське населення просимо не виходити на вулиці міста, - повідомив глава Харківської ОДА Олег Синьогубов.

Ворожа техніка також була помічена в районі станції метро Київська.

 Наразі тривають бої в районі Олексіївки та Гідпропарку.

 Тим часом за словами заступника міністра оборони України Ганни Маляр, українська авіація за минулу добу перехопила чимало ворожих  штурмовиків і транспортних літаків над Києвом.

Також українські бійці зірвали плани російських окупантів у Чорному морі.

Військово-морські сили зірвали висадку морського десанту в Чорноморській оперативній зоні, - повідомляє Маляр.

Угруповання ООС протягом доби продовжувало вести активні мобільні пошуково-ударні дії в районі проведення операції об'єднаних сил і перейшли до маневрених дій.

По всій країні триває виконання планових заходів мобілізаційного розгортання, в тому числі формування терроборони і корпусу резерву, - підкреслила Маляр.

Протягом доби ворог атакував Київ та інші міста балістичними крилатими ракетами та застосовував авіацію, розташовану на території Білорусі та в анексованому Криму.

У Генштабі повідомили, що російські окупанти не можуть розвинути наступ ні за одним з напрямків.

Зазначається, що війська окупантів знизили темпи наступу, проте все ще пробують на окремих напрямках розвинути успіх в наступальній операції.

Колони броньованої техніки армії РФ сповільнили темпи просування вглиб території нашої країни, і зупиняються, оскільки позбавлені своєчасного поповнення запасів палива і боєприпасів.

Особовий склад окупаційних військ, переважна більшість яких молоді строковики, виснажена попередніми військовими навчаннями і має низький морально-психологічний стан. За наявною інформацією, мають місце факти дезертирства, відмови військовослужбовців ЗС РФ від участі в бойових діях проти України та здачі в полон, - повідомляють в Генштабі.

За 3 дні війни ворог втратив 16 літаків, 18 вертольотів, 102 танки, понад 540 одиниць броньованої техніки, 1 ЗРК "Бук", понад 20 одиниць автомобільної техніки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?