Путін відправив делегацію до Білорусі для переговорів з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відправив делегацію до Білорусі для переговорів з Україною

Путін відправив делегацію до Білорусі для переговорів з Україною
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін відправив делегацію до Білорусі для проведення переговорів з Україною. Однак Київ поки не дав офіційної згоди на переговори.

Джерело: "Інтерфакс"

РФ вимагає переговорів з Україною 

Відповідно до досягнутої домовленості, російська делегація, що складається з представників МЗС, Міноборони та інших відомств, включаючи адміністрацію президента, прибула до Білорусі для переговорів з українцями. Будемо готові почати ці переговори в Гомелі, - заявив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков.

Він додав, що Кремль очікує на рішення України.

У той же час президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян Білорусі. Він заявив, що з їхньої території РФ запускає ракети, які вбивають дітей.

На війні, яка йде зараз, ви з нами, на жаль, не на одному боці. З вашої території війська Російської Федерації запускають ракети по Україні. З вашої території вбивають наших дітей, руйнують наші будинки, намагаються зруйнувати все, що було збудовано за десятиліття ... І все це де-факто теж референдум для вас. Ви вирішуєте, хто ви. Ви вирішуєте, ким бути і як ви дивитиметеся в очі своїм дітям, один одному і сусідам. А ми - це ваші сусіди, - заявив Зеленський.

Зеленський підкреслив, що Україна готова до переговорів на будь-якій території, з якої у бік України не запускають ракети.

Варшава, Братислава, Будапешт, Стамбул, Баку... Це все ми запропонували російській стороні... Та й будь-яке інше місто нам підходить в країні, з території якої не летять ракети.Київ атакували о 4 ранку. У когось таке почуття гумору. А ви спали, брати білоруси, а ми вже прокинулися. Ви і зараз спите, а ми не лягаємо. Якби з ваших територій не було агресивних дій, ми могли б говорити в Мінську, на нейтральній території, - наголосив президент України.

Позиція України полягає в отриманні чітких гарантій безпеки збоку РФ при проведенні переговорів щодо нейтрального статусу.

Згодом Україна звинуватила РФ у зриві переговорів ще до їх початку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?