Україна відмовилась від переговорів з РФ у Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна відмовилась від переговорів з РФ у Білорусі

Україна відмовилась від переговорів з РФ у Білорусі
Джерело:  online.ua

Прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Некифоров повідомив, що українська делегація не поїде на переговори з представниками РФ до білоруського Гомелю.

Джерело: Facebook-сторінка прессекретаря президента України

Україна відмовилась від переговорів у Білорусі 

Такий формат справді обговорювався. Але в останній момент перемовники РФ висунули вимогу, що українська армія повинна спершу скласти зброю. На це негайно отримали пропозицію вирушити за "русским военным кораблем". Тому їхні сьогоднішні заяви і рішення, попри все, демонстративно їхати до Гомеля - є лише інформаційним тиском і спробою перекласти відповідальність за зрив на Україну, - заявив Некифоров.

Прессекретар голови держави підкреслив, що Україна готова до переговорів, але не буде приймати ніякі попередні умови.

Ми не можемо їхати до Білорусі, з території якої до наших міст прямують літаки та ракети. Так само у питаннях безпеки нашої делегації ми вимушені були б покладатися на гарантії сторони, яка приймає. З огляду на попередні події такі гарантії вартують дуже мало. Позиція України залишається незмінною. Ми готові зустрічатися у будь-якому нейтральному місці: Баку, Стамбулі, Варшаві, Відні… Продовжіть самі. Ми й надалі запрошуємо Росію якнайшвидше сісти за стіл переговорів і вберегти життя своїх військових. Кожен день зволікання вартуватиме РФ непоправними людськими та економічними втратами, - наголосив Некифоров.

При цьому речник очільника Кремля Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що РФ не буде припиняти бойові дії в Україні на час проведення переговорів.

За його словами, у Гомелі чекають на прибуття української делегації.

При цьому білоруський диктатор Олександр Лукашенко визнав обстріли РФ території України з Білорусі.

З півдня Білорусі на початку конфлікту було 2-3 ракетних удари, оскільки Київ розгорнув 3-4 ракетних дивізіони біля кордону, - заявив Лукашенко.

Однак, за його словами, жодних обстрілів Києва з території Білорусі не проводилось.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?