Військові РФ контролюють окремі райони Київської області
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ контролюють окремі райони Київської області

Військові РФ контролюють окремі райони Київської області
Джерело:  online.ua

За словами глави Київської облдержадміністрації Олексій Кулеба повідомив, що ситуація у різних районах на Київщині різна, але найнебезпечнішим напрямком залишається Житомирська траса.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Ситуація в Київській області 

Кулеба визнав, що окремі райони Київщини перебувають під контролем російських окупантів.

На сьогодні в Київській області найнебезпечніший напрямок - це Житомирська траса. Ми бачили всі і чули, як мужньо відстоювали місто Бучу та Ірпінь, - зазначив Кулеба.

Очільник ОДА також підкреслив, що небезпечним залишається напрямок на Димер.

На жаль, там ми не контролюємо на сьогодні ситуацію. Також ми не контролюємо Полісся та Іванківський район частково, тому ці напрямки є на сьогодні найбільш загрозливими. Також в нас проблема з містом Бородянка і Бородянським районом, бо саме звідти зараз іде важка техніка, - зазначив Кулеба.

Він розповів, що в тих районах, де не відбуваються сутички, відсьогодні комендантська година буде з 17:00 до 8:00.

За інформацією заступниці міністра оборони України Гани Маляр, сумарні орієнтовні втрати ворога з 24 лютого по 6:00 28 лютого становлять: літаки - 29, гелікоптери - 29, танки -191, бойові броньовані машини - 816, гармати - 74, ЗРК БУК - 1, град - 21, автомобільна техніка - 291, цистерни - 60, БПЛА ОТР - 3, кораблі/катери - 2, засоби ППО - 5. Втрати серед особового складу - орієнтовно 5 тис 300.

Інформація орієнтовна і може уточнюватись, оскільки ії вкрай складно отримувати після бою, адже командири насамперед зосереджуються на веденні бою. Крім того, якщо бій тривав вночі, і розпочався в одну календарну дату, а завершився в іншу, то доволі складно відділити, у яку саме добу стались ті чи інші втрати, - наголосила Маляр.

У той же час на Харківщині протягом ночі українські військові відбили всі проби російських окупантів влаштувати прорив.

Усю ніч наші збройні сили відбивали спроби наступу російських військ, знищували колони вже на підходах до позицій, але ще до того, як вони змогли розвернутися і завдати залпових артилерійських обстрілів міста. Ми тримаємо місто повністю під своїм під контролем. Вчора зранку у нас з’явилося декілька автомобілів броньованої техніки ворога,вся техніка була знищена. Понад 20 диверсантів були заблоковані у приміщенні школи і були знищені повністю, - повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, одному українському військовому здались у полону одразу 7 російських солдат.

На допитах вони пояснювали, що вони 3 дні не їли, сплять у земляних окопах і вони не розуміють, що вони роблять на українській землі. Їм всім повідомили, що у них навчання, а після того їм віддали наказ наступати на територію України. Вони підтверджують, що багато солдатів відмовляються йти вбивати, - заявив Синєгубов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?