Військові РФ здійснили декілька спроб прорватись у Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ здійснили декілька спроб прорватись у Київ

Військові РФ здійснили декілька спроб прорватись у Київ
Джерело:  online.ua

Російські окупаційні війська за ніч здійснили декілька спроб прорватись у Київ, однак зустріли гідну відповідь від українських військових та захисників столиці.

Джерело: пресслужба Сухопутних військ ЗСУ

Російський агресор не полишає спроб увірватись до Києва 

Сьогоднішній день ворог продовжив спроби прорвати оборону Києва. Неодноразово колони російських військ намагались штурмувати околиці столиці. Усі пересування сил противника знаходились під контролем, та приймались вчасні рішення. В столиці нашої Батьківщини ситуація контрольована, - повідомляють у штабі Сухопутних військ.

За словами командувача обороною Києва генерал-полковника Олександра Сирського, всі спроби ворога розвинути успіх у спробах у війти до української столиці були відбиті.

Була знищена велика кількість військової техникі, ворог також зазнав чисельних втрат у живій силі.

Російські війська деморалізовані і виснажені. Ми показали, що вміємо захистити свій дім від непроханих гостей, - підкреслив Сирський.

При цьому за інформацією видання The Times, в Києві діють понад 400 кремлівських найманців, що отримали завдання вбити президента України Володимира Зеленського, членів уряду і підготувати ситуацію для взяття столиці.

Група "Вагнер", ПВК, керована одним з найближчих союзників президента Путіна, п'ять тижнів тому прислала найманців з Африки з місією обезголовити уряд Зеленського в обмін на солідний фінансовий бонус, - заявляють журналісти видання.

Зазначається, що інформацію про найманців ЧВК "Вагнера", які влаштували справжню охоту на Володимира Зеленського у Києві, була отримана представниками українського уряду в суботу в ранц.

Через кілька годин Київ оголосив 36-годинну комендантську годину, щоб очистити місто від російських диверсантів. Мер Кличко попередив мирних жителів, що вони будуть вважатися диверсантами й ризикують бути ліквідованими, якщо з'являться на вулиці.

Між тим представники КМДА повідомили, що з 8 ранку у столиці почнуть працювати продуктові магазини та комунальний транспорт.

Однак представники КМДА просять киян без зайвої потреби не виходити на вулицю.

Зазначимо, що комендантська година не скасована. З 28 лютого вона буде тривати, як було визначено раніше, - із 22:00 до 7:00. Тому, коли після 08:00 ви вийдете в місто, побачите укріплення, протитанкові їжаки та інші фортифікаційні споруди, які з’явилися на вулицях Києва. У столиці продовжуються вуличні бої практично в кожному районі міста. Тому виходьте лише у випадку крайньої необхідності – коли потрібно купити продукти або ліки, - наголосили представники КМДА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?