Мера міста на Харківщині затримали за обвинуваченнями у державній зраді
Категорія
Україна
Дата публікації

Мера міста на Харківщині затримали за обвинуваченнями у державній зраді

Мера міста на Харківщині затримали за обвинуваченнями у державній зраді
Джерело:  online.ua

Глава Харківської ОДА Олег Синєгубов повідомив, що українські військові провели в області спецоперацію та затримали мера міста Південне Олександра Брюханова.

Джерело: Telegram-канал глави Харківської ОДА

Що відомо про арешт Олександра Брюханова

Сьогодні пройшла спецоперація військових. Затримані мер Південного пан Брюханов, його заступник, керівник місцевого райвідділку поліції і дільничний інспектор за Статтею "Державна зрада". Це для розуміння тим, хто досі не зрозумів, що у нас війна і дозволяє собі переговори із ворогом! - повідомив Синєгубов. 

Напередодні мер Куп'янська Геннадій Мацегора заявив, що місто перейшло під контроль військових РФ.

Генпрокурор Ірина Венедиктова вже повідомила про оголошення підозри Мацегорі у державній зраді.

Харківська обласна прокуратура оперативно і за законом відреагувала на дії мера Куп‘янська. Йому повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України представником влади та у державній зраді. Кожного, хто здає окупантам хоч клаптик нашої землі чекає справедливе покарання, - повідомила Венедиктова.

У той же час глава Херсонської ОДА Геннадій Лагута повідомив про евакуацію жителів населених пунктів Козацьке та Веселе Новокаховського району. Громадян евакуюють до Нової Каховки.

Перші 30 осіб самостійно прибули пішки до ГЕС, звідти їх перенаправили до Нової Каховки. Частина людей оселилися у родичів та друзів, інші – у гуртожитках закладів профтехосвіти, - повідомив Лагута.

 Наразі ведуться переговори щодо евакуації мешканців Тягинки, де продовжуються бойові дії. Зокрема, вирішується питання, куди саме вивозитимемо людей - до Херсона чи Берислава.

На шляху до Енергодару місцеві жителі спорудили барикаду, щоб зупинити просування ворожої техніки до міста.

Між тим керівник Донецької ОВЦА Павло Кириленко повідомив, що російські окупанти з реактивних систем залпового вогню "Град" обстріляли автобуси з людьми, які евакуювались зі знищенної Волновахи.

Кириленко підкреслив, що складу евакуаційної колони вдалося вціліти, всі знаходяться в укриттях. При цьому близько десять легкових авто жителів Волновахи вдалося виїхати самостійно в бік Вугледара.

Кириленко вказав, що людей спробують знову евакуювати, як тільки вщухнуть обстріли.

Крім того, він закликав міжнародні гуманітарні організації відреагувати на важку гуманітарну ситуацію і допомогти створити "зелений коридор" для евакуації жителів Волновахи.

Люди вже третій день під обстрілами без води, їжі, електрики. Їм потрібна допомога!!!!! Навіть російські окупаційні війська повинні це розуміти! - йдеться в заяві глави ОВЦА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?