Україна готує заявку на членство в ЄС – Шмигаль
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готує заявку на членство в ЄС – Шмигаль

Україна готує заявку на членство в ЄС – Шмигаль
Джерело:  online.ua

28 лютого прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна готує заявку на вступ до Європейського Союзу.

Джерело: Твіттер Дениса Шмигаля

Україна готує заявку до Євросоюзу

Денис Шмигаль написав про це у своєму Твіттері.

Історична пропозиція прем’єр-міністра Словаччини Едуарда Хегера про членство України в Європейському Союзі. Вже готуємо заявку. Народ України давно зробив свій вибір. Щира вдячність за дієву підтримку!, - зазначив прем’єр-міністр.

Словаччина запропонувала ЄС створити нову спеціальну процедуру для приєднання України до Європейського Союзу, щоб у майбутньому допомогти Україні стати на ноги і відновитися після війни.

Про це розповів прем'єр-міністр Словаччини Едуард Хегер.

Раніше стало відомо, що прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що підтримує зусилля України щодо вступу до Європейського Союзу. Також таку позицію висловила Ірландія.

Фото - скріншот

 Зеленський закликав ЄС прийняти Україну

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський закликав ЄС прийняти Україну за новою спеціальною процедурою.

Напередодні президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що вважає Україну "однією з нас" і хоче бачити її у ЄС. Проте вона не уточнила деталей.

Також ЗМІ писали, що що ЄС очікує отримати запит президента Зеленського невідкладно надати Києву членство у ЄС найближчим часом. Після цього розпочнеться процедура розгляду запиту.

Анонімний урядовець ЄС розповів про це журналістам.

Вчора я безпосередньо сім чи дев'ять разів розмовляв із міністром закордонних справ. Я розумію так, що заявка на її завершальній стадії. Я очікую, що, найімовірніше, ми її отримаємо найближчим часом, потім, і це цілком очевидно, розпочнеться процедура відповідно до договору – Рада ЄС розгляне заявку дуже швидко, щоб ухвалити рішення, чи робити запит щодо термінової думки з боку Європейської комісії. А тому цілком зрозуміло, якою є процедура. Отже, ми розраховуємо отримати заявку найближчим часом, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?