Військові Білорусі вторглись на територію України
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові Білорусі вторглись на територію України

Військові Білорусі вторглись на територію України
Джерело:  online.ua

Повідомляється, що підрозділи білоруських військових помітили в Чернігівській області вранці, 1 березня.

Джерело: "Суспільне"

Лукашенко приєднався до війни Путіна в Україні

Інформацію про переміщення білоруських військових територією Чернігівської області підтвердив спікер регіонального управління сил територіальної оборони Віталій Кирилов.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко спростував інформацію про вторгнення білоруських військ в Україну.

Білоруська армія жодної участі у бойових діях не брала і не бере. Ми можемо це довести будь-кому. Більше того, російське керівництво ніколи не ставило нам це питання – про нашу участь у збройному конфлікті. Ми й надалі не збираємося брати участь у цій "спецоперації" в Україні. Немає такої потреби, - заявив Лукашенко.

За його словами, армія захищає державний кордон від Мінська до Бресту від проникнення радикальних елементів.

Лукашенко також віддав наказ привести у бойову готовність засоби протиповітрянної оборони.

При цьому білоруський диктатор визнав, що РФ здійснює пуски ракет з території Білорусі, бо, мовляв, інакше українські ракети були б запущені по Гомелю та Мозирю.

Тим часом глава Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус повідомив, що всі виїзди з Чернігова заміновані. Місто готується відбивати ворожий наступ.

Чаус закликав місцевих жителів не покидати будинків.

Він також закликав жителів міста та області не спілкуватись з окупантами, адже вони часто видають себе за українських військових.

Захисникам міста обіцяють 150 тис гривень за кожний спалений ворожий БТР, 200 тис - за БМП, 250 тис - за знищений танк, 300 доларів за кожного вбитого або полоненого військового РФ.

Сьогодні завдання цих російських загарбників у першу чергу — це столиця. Це зрозуміло. Але значна частина російських військ знаходиться біля Чернігова, вони хочуть захопити місто Чернігів. Прохання до всіх жителів Чернігівщини: де ви можете, і чим ви можете — робіть все, щоб не пропустити військову техніку, горючі матеріали, зброю, російських солдатів, щоб вони не просувалися далі. Це в першу чергу стосується жителів північних регіонів, - заявив мер Чернігова Владислав Атрошенко.

У той же час глава Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що ворог майже вичерпав свої військові ресурси і підступно використовує авіацію.

Ворог продовжує атаки на Харків. Сьогодні зранку атакували центральну площу міста та приміщення Харківської військової адміністрації. Російський окупант продовжує використовувати тяжку зброю та знищувати цивільне населення. Ранок, не комендантська година, кількість постраждалих поки не відома. Цей вчинок вчергове демонструє: такі атаки - це геноцид українського народу, це військовий злочин проти мирного населення, - повідомив Синєгубов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?