Кремль відмовляється визнавати територіальну цілісність України
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль відмовляється визнавати територіальну цілісність України

Кремль відмовляється визнавати територіальну цілісність України
Джерело:  online.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що принцип поваги територіальної цілісності стосується лише тих держав, уряд яких представляє весь народ, що проживає на їхній території.

Джерело: "Інтерфакс"

Російські окупанти не визнають територіальну цілісність України

Стосовно розгорнутої кампанії про нібито порушення суверенітету та територіальної цілісності України, ініціатори якої виявляють повну байдужість та зневагу до зневажання прав людини, хотів би привернути увагу до Декларації 1970 року про принципи міжнародного права, що стосуються дружніх відносин та співробітництва між державами згідно зі Статутом ООН, - нахабно заявив Лавров.

Кремлівський дипломат назвав українську владу на чолі з президентом Володимиром Зеленським "неонацистською".

Лавров заявляє, що згідно з Декларацією стосовно принципів міжнародного права, що принцип поваги до територіальної цілісності відноситься до держав, які дотримуються принципу рівноправності та самовизначення народів.

Внаслідок цього, мають уряди, які представляють без різниці раси, віросповідання або кольору шкіри весь народ, який проживає на даній території. Київський неонацистський уряд очевидно таким щодо народів України не був і не є, - цинічно заявив Лавров.

Глава МЗС країни-агресора безсоромно почав говорити про універсальність прав людини у той час, коли російські літаки, ракета та артилерія обстрілюють цивільні квартали українських міст та селищ.

Фото - ДСНС у Харківській області

Вона не може залежати від корисливих амбіцій "вузького кола обраних", які прагнуть переписати Загальну декларацію 1948 року, перекрутити на свій лад і підмінити своїми "правилами" досягнутий тоді консенсус, що лежить в основі всієї нашої колективної роботи. Роль Ради ООН з прав людини - забезпечити прихильність до наших спільних, а не чиїхось вузьких цінностей, просувати взаємоповажні дискусії без будь-якої політизації та подвійних стандартів, не допускати використання правозахисної тематики для втручання у внутрішні справи, - заявляє Лавров.

У той же час ЗМІ повідомили вимоги РФ на переговорах з Україною щодо припинення війни.

Зокрема, представники країни-агресора наполягають на закріпленні позаблокового статусу України, ухваленного парламентом та підтвердженого референдумом.

Також серед вимог Кремля, визнання Україною так званих "ЛДНР", денаціфікація та відмова від повернення Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?