Британія вимагає термінового засідання ООН через обстріли ЗАЕС окупантами РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Британія вимагає термінового засідання ООН через обстріли ЗАЕС окупантами РФ

Британія вимагає термінового засідання ООН через обстріли ЗАЕС окупантами РФ
Джерело:  online.ua

Британський прем'єр Борис Джонсон провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським з приводу обстрілів території ЗАЕС російськими окупантами.

Джерело: сайт уряду Великої Британії

Російські окупанти створюють загрозу найбільшої техногенної катастрофи в Європі

Зокрема, Джонсон і Зеленський виступили з вимогою до РФ негайно припинити обстріли ЗАЕС і не чинити опір пожежним групам, що працюють для ліквідації пожежі.

За словами британського прем'єра, безросудні дії очільника Кремля Володимира Путіна та військових РФ загрожують ядерній безпеці всієї Європи.

Борис Джонсон додав, що в найближчі години буде домагатися екстреного засідання Ради Безпеки ООН, і що Великобританія негайно підніме це питання перед Росією і близькими партнерами.

Окрім цього Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом та канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Президент Байден приєднався до президента Зеленського і закликав Росію припинити військові дії в цьому районі і надати пожежникам і рятувальникам доступ до об'єкта, - повідомляють представники Білого дому.

Також після цієї розмови Байден поговорив з адміністратором Національного управління ядерної безпеки і заступником міністра ядерної безпеки, щоб отримати інформацію про ситуацію на станції.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) запустило у режимі цілодобової роботи Центр інцидентів і надзвичайних ситуацій через пожежу на Запорізькій АЕС, викликану обстрілами.

МАГАТЕ запускає свій Центр інцидентів і надзвичайних ситуацій в режимі цілодобового реагування через серйозну ситуацію на Запорізькій АЕС в Україні, - йдеться у повідомленні агентства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?