НАТО може підтримати закриття неба над Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

НАТО може підтримати закриття неба над Україною

НАТО може підтримати закриття неба над Україною
Джерело:  online.ua

Журналісти видання  Onet.pl повідомляють, що представники НАТО сьогодні зберуться для обговорення питання про створення беспольотної зони над Україною через збройну агресію РФ.

Джерело: Onet.pl

У НАТО обговорять закриття неба над Україною 

Журналісти видання повідомляють, що обговорення цього питання розпочнеться вже сьогодні.

Між тим глава МЗС Дмитро Кулеба попередив країни-члени НАТО, що РФ знищує Україну за допомогою тієї ж таки, яку вона використовує в Сірії.

Наша держава готова воювати, ми продовжуємо боротися проти російської навали, але ми потребуємо негайної допомоги у відбитті російських атак у повітрі. Якщо ви цього не зробите, вам доведеться розділити відповідальність за життя та страждання громадянського населення України, яке гине від ракетного обстрілу російських літаків, - зазначив Кулеба.

Він закликав НАТО терміно вжити заходів із закриття авіапростору над Україною за для захисту мирного населення та інфраструктури від варварських повітряних атак окупаційних військ РФ.

Війна Путіна проти України розвивається таким чином, що настане момент, коли країни НАТО будуть готові забезпечити Україну буквально всім, щоб зупинити Росію від нападу на всю Європу та перетворення життя європейських країн на жах. Я хочу вірити, що ви почнете діяти рішуче, доки не пізно, - зазначив Кулеба.

Зі свого боку генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не є стороною конфлікту у війні РФ проти України і не прагне воювати з Росією.

Однак, за словами очільника Альянсу, країни-члени збираються постійно, щоб обговорити російську збройну агресію проти України.

Ми засуджуємо атаки на громадянське населення і протягом ночі ми бачили повідомлення про напад на атомну електростанцію. Це демонструє зухвалість цієї війни та важливість припинення її, важливість того, щоб Росія вивела всі свої сили та сумлінно брала участь у дипломатичних зусиллях, - зазначив генсек НАТО.

Він підкреслив, що Альянс надає Україні необхідну військову, фінансову та політичну підтримку для протистояння агресії РФ.

Водночас, НАТО не є стороною конфлікту. НАТО – це оборонний альянс. Ми не хочемо воєнного конфлікту з Росією, але водночас ми маємо забезпечити, щоб не було непорозуміння щодо нашої рішучості захищати та обороняти всіх союзників, і саме тому ми збільшили присутність сил НАТО у східній частині Альянсу. Це оборонна присутність, - наголосив Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?