Російські окупанти посилюють бомбардування українських міст
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські окупанти посилюють бомбардування українських міст

Російські окупанти посилюють бомбардування українських міст
Джерело:  online.ua

Офіційні особи західних країн очікують, що РФ посилить повітряні атаки та артилерійські обстріли українських населенних пунктів, домагаючись повного підпорядкування.

Джерело:  CNN

РФ планує посилити атаки на українські міста

Журналісти видання повідомляють, що наразі російські окупаційні війська готові бомбити та обстрілювати українські міста до їх повного підпорядкування, що спричинить ще більшу кількість жертв серед цивільного населення та призведення до катастрофічного руйнування критичної інфраструктури.

Це дуже грубий підхід. Тяжка зброя не тільки важча за вагою, а й важча з точки зору шкоди, яку вона може завдати. І вони набагато менш розбірливі, - повідомив представник західної розвідки.

Офіційні представники західних країн підтверджують, що стратегія Кремля змістила акцент з воєнних цілей на цивільне населення та населені пункти.

За даними представників розвідки США, російські окупанти готові направити в Україну ще тисячу найманців протягом найближчих днів та тижнів.

США вже бачили деякі ознаки того, що найманці можуть бути причетними до вторгнення Росії в Україну, - повідомив представник розвідки.

За його словами, сили найманців зміцнять ослаблі частини, оскільки деякі російські сили деморалізовані невдачами на полі бою і лютим опором.

Чиновник додав, що найманці, які вже перебувають в Україні, "погано проявили себе, зіткнувшись із жорсткішим, ніж очікувалося, опором з боку українців". За даними США, на кінець лютого було вбито близько 200 таких бійців.

Зокрема, наразі російські окупанти продовжують обстрілювати Харків та Чернігів та інші населені пункти.

Як повідомив радник міністра МВС Вадим Денисенко, поблизу Харкова було знищено 488 мотострілковий полк ворога.

Зокрема, вночі авіація РФ бомбила майже всі житлові райони Харкова. Вибухи були зафіксовані в районах Салтівки, Холодної Гори, Баварії, Люботина, селища Жуковського, Коротичів, нових будинків.

Однак за тиждень війни на території Харківської області окупанти втратили понад 500 одиниць військової техніки.

Представники ЗСУ повідомили, що на харківському напрямку українським військовим вдалось накінець відкинути російських загарбників до самого кордону.

Українські військові знищили три ворожі танки, а четвертий, який російські військові просто кинули, перейшов як трофей до ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?