Українські військові завдали потужного удару по окупантам під Херсоном
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові завдали потужного удару по окупантам під Херсоном

Українські військові завдали потужного удару по окупантам під Херсоном
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента Олексія Арестовича, зранку, 5 березня, українські військові завдали потужного удару по російським окупантам в районі Херсону.

Джерело: Офіс президента України

Військові розгромили сили ворога під Херсоном 

Арестович повідомив, що зранку українські військові завдали дуже потужного удару по ворожим силам в районі Херсону. Наразі втрати з'ясовуються.

За словами Арестовича, ранок суботи 5 березеня видався спокійним. Ніяких активних дій ворог не проводив.

Він робить окремі тактичні рухи, покликані покращити його позицію та забезпечити постачання. ЗСУ контролюють цю ситуацію, - зазначив Арестович.

Радник керівника Офісу президента також підкреслив, що українські військові також роблять все, аби покращити свої позиції та завдають окремі авіаційні та артилерійські удари по ворожих позиціях.

Між тим, глава Миколаївської області Віталій Кім повідомляє про 3 знищені ВСУ ворожі вертольоти, а також захоплену в окупантів бронетехніку.

У той же час ВМС ЗСУ повідомили про четвертий сбитий вертольот окупантів.

Більш того, військовий морської піхоти самостійно збив 3 ворожі вертольоти.

Загалом орієнтовні втрати російських військових сьогодні складають понад 10 тисяч людей, 269 танків, 105 артилерійських систем, 150 реактивних систем залпового вогню, понад 400 одиниць автомобільної техніки тощо, - повідомляє Олексій Арестович.

Тим часом у Києві пролунав потужний вибух, який було чутно на правому березі. За словами очевідців, могла працювати ППО, що мала знищити ворожу ракету.

За інформацією каналу "Україна 24", у Святошинському районі ракета влучила в житловий квартал.

За даними Генштабу, ворог продовжує наступальні дії проти України за підтримки авіації, а також застосовує висикоточну зброю.

Основні зусилля німці зосередили на оточенні міст Київ та Харків. Крім того, ворог має намір вийти на адміністративні кордони в Луганській та Донецькій областях та надалі створити сухопутний коридор із окупованим Кримом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?