Міноборони РФ наказало знищувати тіла своїх загиблих військових
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони РФ наказало знищувати тіла своїх загиблих військових

Міноборони РФ наказало знищувати тіла своїх загиблих військових
Джерело:  online.ua

Міноборони РФ випустило наказ знищувати тіла загиблих у війні проти України російських військових.

Джерело: Оперативне командування "Північ"

Загиблих російських окупантів будуть знищувати на місці 

Зазначається, що відповідний наказ підписав заступник міністра оборони РФ Олексій Криворучко.

У наказі зазначається, що с 1 березня у особового складу російських окупаційних військ, які приймають участь у війні проти України, необхідно вилучити документи, що посвідчують особу, та в найкоротші терміни організувати евакуацію тіл загиблих з України до РФ, забезпечивши прихований вивіз тіл у нічний час.

Після цього, як йдеться в документі, необхідно організувати їх захоронення у братських могилах з присвоєнням номера", у тому числі на території Білорусі.

Уразі неможливості вивозу тіл наказується знищувати їх на місці.

Все, що треба знати про ставлення противника до своїх солдат. В той час, як українських загиблих воїнів проводжають в останню путь, як Героїв та шанують їхню пам‘ять, - зазначили представники Оперативного командування "Північ".

У той же час у Генштабі ЗСУ повідомили, що ворог продовжує зосереджувати зусилля на оточені Києва, Харкова, Миколаєва та виході на адмінмежу Луганської та Донецької областей.

В районі Полісся на Київщині угруповання військ Східного військового округу, Тихоокеанського флоту і повітряно-десантних військ ЗС РФ силами до 18 БТГр діють поблизу населених пунктів Поліське, Кухарі, Бородянка, Бишів, Гореничі, Демидів.

За наявними даними, після перегрупування, підрозділи Східного воєнного округу та Повітряно-Десантних Військ ЗС РФ, що зазнали значних втрат у районі аеропорту Гостомель, передислоковують підрозділи 76-ї десантно-штурмової дивізії у напрямку н.п. Білогородка. Ворог не полишає спроб виходу до південно-західні околиці Києва, - повідомляють у Генштабі.

На північному сході України окупанти продовжують наступ силами до 12 БТГр зі складу підрозділів 41-ї та 2-ї загальновійськових армій і 90-ї танкової дивізії.

Зафіксоване переміщення 100 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема ТОС-1 "Буратіно" у напрямку Козельця.

Біля Броварів ворог проводить перегрупування та готується висунутись у напрямку населенного пункту Перемога та траси Бровари-Бориспіль.

Здійснюється висування підрозділів 6-ї загальновійськової армії та 1 танкової армії Західного воєнного округу для проведення наступу на Чернігів та Ніжин, - зазначають у Генштабі.

Угруповання військ Західного ВО силами до 23 БТГр зі складу 1 танкової армії і 20 загальновійськової армії, 14 армійського корпусу Північного флоту ЗС РФ проводить перегрупування у зв'язку з численними втратами та планує відновити наступ в напрямках на Лубни, Полтаву і Харків.

З Донецької області силами до 7 БТГр 1, 2 армійських корпусів і 150 мотострілецької дивізії ворог намагається проводити наступ у напрямку Дніпра та Запоріжжя.

Одночасно силами до 2 БТГр окупанти готуються наступати у напрямку Ізюму, але зустрічають жорсткий опір в районі річки Сіверський Донець.

У той же час ворожі війська продовжують блокувати Маріуполь та проводять жорсткі обстріли міста.

Силами до трьох БТГр 7-ї десантно-штурмової дивізії ВДВ ворог у продовж 5 березня намагався взяти під контроль Миколаїв, однак зустрів жорсткий опір, зазнав численних врат і вимушений був відступити.

У напрямку Запоріжжя силами до 3 БТГр, за підтримки авіації ворог намагається взяти місто під контроль, а також веде наступ у напрямку Нової Одеси та Миколаїва.

Протягом доби війська ЗСУ нанесли суттєвих втрат особовому складу і техніці окупаційних військ: були збиті 4 вертольоти, 5 літаків і 1 БПЛА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?