Суд в Гаазі розглядає справу про злочини РФ в Україні — пряма трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд в Гаазі розглядає справу про злочини РФ в Україні — пряма трансляція

Суд в Гаазі розглядає справу про злочини РФ в Україні — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У понеділок, 7 березня, Міжнародний суд ООН в Гаазі розпочав слухання відповідно до позову України щодо звинувачень у геноциді українського народу збоку військових та керівництва РФ.

Джерело:  МЗС України

Позиція України у Міжнародному суді ООН

За дорученням президента України Володимира Зеленського 7 березня делегація України представляє у Міжнародному суді ООН правову позицію у справі проти Росії відповідно до Конвенції від 1948 року, - зазначили представники МЗС України

У відомстві нагадали, що по завершенні Другої світової війни міжнародна спільнота об'єдналась заради захисту фундаментальних принципів: гарантій безпеки суверенітету держав та недопущення порушень прав людини.

Зокрема, це також стосується геноциду та інших форм масового насильства над людьми.

Росія маніпулює міжнародним правом і, зокрема, згаданою Конвенцією, яка є фундаментальним міжнародним договором у галузі захисту прав людини та використала її для збройної агресії проти України, - підкреслюють в МЗС.

Сьогодні делегація України звертається до Міжнародного суду ООН з проханням призначити наступні запобіжні заходи у справі з метою припинення кровопролиття:

  •  Російська Федерація має негайно зупинити розпочаті 24 лютого 2022 року військові дії на території України

  • Російська Федерація повинна невідкладно забезпечити, щоб будь-які військові та інші збройні підрозділи під її контролем чи впливом припинили участь у військових діях

Українська дипломатія продовжує боротися проти російських загарбників на всіх фронтах, у тому числі юридичному. Ми відстоємо не лише свою свободу та незалежність, але і весь міжнародний правопорядок. Міжнародний суд ООН має стати на бік України та невідкладно призначити запобіжні заходи: наказати Російській Федераціі негайно припинити бойові дії, - зазначив міністр МЗС України Дмитро Кулеба.

У перший день слухань слово буде надаватись представникам України. На другий день - виступлять представники РФ.

Завтра же також розпочнуться слухання щодо справи про збиття рейса МН17.

Читайте також:

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?