Окупанти завдали потужних ударів по Сумах та Харкову - є загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти завдали потужних ударів по Сумах та Харкову - є загиблі

Окупанти завдали потужних ударів по Сумах та Харкову - є загиблі
Джерело:  online.ua

Вночі 8 березня авіація окупаційної армії РФ завдала серію авіаударів по Сумах та Сумській області, а також по Харкову.

Джерело: Facebook-сторінка голови Сумської ОДА Дмитро Живицький

Наслідки авіаударів по Сумах та Харкову 

Очільник Сумської області повідомив, що за попередніми даними, у наслідок авіаударів загинули понад 10 людей, серед яких є діти.

Відбулося авіабомбардування передмість міста Суми. Були розбомблені житлові будинки в деяких населених пунктах. І просто майже в центрі міста Суми, на вулиці Роменській, було бомбовим попаданням знищено кілька будинків. Повністю стерто з лиця землі. Це приватні будинки. Є загиблі. На жаль, є загиблі діти. І рахунок загиблих уже йде - понад десять осіб, - підкреслив Дмитро Живицький.

Живицький також повідомив, що окупанти вночі здійснювали бомбардування Охтирки та знищили у наслідок обстрілу  будинки у селі Бутиця.

За словами голови ОДА, у боях із російськими загарабниками під Сумами загинули  четверо бійців Сил територіальної оборони.

Гаряча та складна доба для всього району та міста. Вдень наші бійці тероборони прийняли нерівну битву з ворогом. Четверо молодих хлопців загинули, - зазначив Живицький.

За інформацією місцевих жителів, під час обстрілу Охтирки снаряд влучив у продуктовий магазин, розташований у приватному секторі. Ще один снаряд влучив в ТЕЦ, та спричинив пожежу.

У той же час, в результаті ракетного удару по Харкову був частково зруйнований притулок для домашніх тварин. Загинули щонайменше 5 собак.

Представники притулку повідомили, що снаряд влучив у 5 вольєрів. Під уламками загинули 5 тваринок.

Також пробита стіна між двома одинарними вольєрами та одним загальним. По всій території центру розкидані уламки стін, поламані дерева.

У Центрі адопції на момент влучення снаряда перебували 293 собаки. Близько шести собак отримали поранення. Слава Богу, вони не смертельні для життя, - повідомили працівники центру.

Між тим, рятувальні підрозділи ДСНС вже понад 8 годин намагаються ліквідувати масштабну пожежу, що спалахнула у наслідок ворожого обстрілу на нафтобазах у селищі Черняхів Житомирської області.

Напередодні близько 20:20 внаслідок двох авіаударів сталося влучення по двох нафтобазах. За годину пожежу в Житомирі взяли під контроль, через 2,5 години загоряння локалізували і в Черняхові.

Наразі пожежні підрозділи продовжують боротьбу з вогнем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?