Байден заборонив імпорт алкоголю, діамантів та морепродуктів з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Байден заборонив імпорт алкоголю, діамантів та морепродуктів з РФ

Байден заборонив імпорт алкоголю, діамантів та морепродуктів з РФ
Джерело:  online.ua

11 березня президент США Джо Байден оголосив про нові санкції США проти РФ. Тепер вони стосуються імпорту низки товарів.

Джерело: звернення Байдена

США оголосили нові санкції проти РФ

США вводять заборону на імпорт алкоголю, діамантів та морепродуктів із Росії. Про це повідомив президент Джо Байден. Також лідер США пообіцяв відправити нову гуманітарну допомогу Україні.

Росію планують позбавити усіх торгівельних привілеїв, це дозволить країнам ЄС та Великої сімки підняти мита та бар’єри для торгівлі з РФ.

Байден заявив, що цей крок потягне за собою президента Росії Володимира Путіна "ще більше відповідальності за його агресію проти України".

Кожна з наших країн вживе заходів, щоб позбавити Росії статусу найбільш привілейованого партнера. Цей статус означає, що дві країни домовилися торгувати одна з одною на найкращих умовах - низькі тарифи, мало бар'єрів у торгівлі та максимально можливий імпорт, - сказав Байден.

Байден також оголосив, що США забороняють імпорт деяких товарів з Росії, включаючи морепродукти, горілку та діаманти, і сказав, що G-7 додає нові імена до списку олігархів, на які накладуть санкції.

Путін - агресор. Він не може вести війну, яка загрожує самому фундаменту міжнародного миру і стабільності, а потім просити фінансової допомоги, - сказав Байден, додавши, що США розмовлятимуть з G-7 про здатність Росії позичати у Національного валютного фонду і Світового банку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?