Туреччина та Ізраїль можуть переконати Путіна припинити війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Туреччина та Ізраїль можуть переконати Путіна припинити війну проти України

Туреччина та Ізраїль можуть переконати Путіна припинити війну проти України
Джерело:  online.ua

Дехто з представників адміністрації президента США Джо Байдена вважає, що Туреччина та Ізраїль можуть бути кращими посередниками у питанні припинення збройної агресії РФ проти України, аніж Німеччина та Франція.

Джерело:  CNN

Як Туреччина та Ізраїль можуть допомогти припинити війну Кремля проти України 

Представники Білого дому зазначають, що у Анкари та Ієрусалиму встановлені більш близькі відносини з Кремлем, а ніж у Парижа та Берліна.

Можуть бути інші сторони, які сприяють цьому або виступають посередниками, і, очевидно, вже робиться ряд зусиль. Але врешті-решт, швидше за все, це буде конфлікт, який триватиме ще деякий час, і в кінцевому підсумку це будуть переговори, - повідомив високопосадовець з Держдепу США.

При цьому радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що Ізраїль не пропонував Україні капітулювати та прийняти всі умови Кремля.

Подоляк підкреслив, що очільник ізраїльського уряду Нафталі Беннет навпаки закликає Кремль тверезо оцінювати ситуацію навколо власної кривавої та ганебної агресії проти України.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет не пропонує Україні, як і інші умовні країни-посередники, погоджуватися на будь-які вимоги Російської Федерації. Це неможливо з військово-політичних міркувань. Навпаки, Ізраїль закликає Росію більш адекватно оцінити події, - зазначив представник ОП.

Нафталі Беннет (фото - Flickr.com)

При цьому журналісти видання Axios із посиланням на високопосадовця з адміністрації президента Володимира Зеленського, заявили, що прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет радив президенту України капітулювати та прийняти умови Кремля.

Високопоставлений український чиновник повідомив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет у вівторок сказав президенту України Володимиру Зеленському, що йому слід ухвалити пропозицію президента Росії Володимира Путіна про припинення війни, - повідомляють журналісти видання.

Однак цю інформацію заперечили як представники Офісу президента, так і представники офісу прем'єр-міністра Нафталі Беннета.

Прем'єр-міністр Нафталі Беннет, як і решта країн – умовні посередники, абсолютно точно не пропонує Україні погодитися на якісь вимоги РФ. Це неможливо з військово-політичних причин, - зазначив Михайло Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?