РФ більше не має ресурсів для подальшої війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ більше не має ресурсів для подальшої війни проти України

РФ більше не має ресурсів для подальшої війни проти України
Джерело:  online.ua

За словами генерал-лейтенанта Бена Ходжеса, який очолював сухопутні сили США у Європі, ресурсів окупаційної російської армії вистачить ще максимум на 10 днів війни проти України.

Джерело:  MSNBC

Кремль використав всі наявні ресурси у війні проти України 

На думку американського військового, для проведення війни на виснаження в РФ не має достатньої кількості людских та матеріальних ресурсів, часу, а також боєприпасів.

Приблизно за 10 днів – це моя оцінка – і за умови, що ми, Захід не лише продовжимо, а й збільшимо допомогу для українських сил, щоб вони знищували російську артилерію, армію та відбивали ракетні удари, через 10 днів росіяни пройдуть точку неповернення, коли вони більше не зможуть вести активні бойові дії у цій війні, - зазначив Ходжес.

За оцінками аналітиків Пентагону, наразі російські окупаційні війська припинили наступ майже за всіма напрямками.

У той же час окупанти активно бомбардують військову та цивільну інфраструктуру України, але це не допомагає їм просуватись вперед.

Немає помітних змін у просуванні на Київ, вони застрягли біля аеродрому у Гостомелі. Відсутність прогресу значною мірою пояснюється українським спротивом. Кілька разів росіяни свідомо робили паузи, щоби перегрупуватися, але здебільшого затримка їхніх сил пов'язана з масштабним опором українців, - зазначають високопосадовці Пентагону.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

За даними Міноборони США, за весь період війни проти України російська окупаційна армія завдала понад 900 ракетних ударів.

Під ударом наразі перебувають великі українські міста - Київ, Харків, Маріуполь, Чернігів, Суми, Миколаїв та інші.

Метою російських загарбників, за словами представників Пентагону, є підкорення українців, що проживають у цих місцях.

Представники Міноборони США також повідомили про просування у напрямку міста Ізюм на Харківщині колони ворожої військової техніки, яка налічує приблизно 60 одиниць.

Однак ознак того, що РФ підключає резерви та здійснює додаткове підвезення боєприпасів поки що не має.

За оцінками Пентагону, 100% зібраних Путіним сил уже в Україні, і немає ознак того, щоб щось завозилося ще.

Прессекретар президента США Джо Байдена Джен Псакі підтвердила, що військова допомога Україні від США та союзників допомогла набагато довше чинити опір російським окупаційним військам.

Ми надали військову допомогу, гуманітарну допомогу українцям, які дозволили їм чинити опір набагато довше, ніж очікувалося російське керівництво. Ну, фінал – це справді питання до президента Путіна. Ми повністю зруйнували його економіку... Він сам має визначити, як виглядає для нього подальший шлях, - зазначила речниця очільника Білого дому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?