США заявляють про погрози Путіна у бік НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

США заявляють про погрози Путіна у бік НАТО

США заявляють про погрози Путіна у бік НАТО
Джерело:  online.ua

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що кремлівський диктатор Володимир Путін почав погрожувати країнам-членам НАТО після військового провалу в Україні.

Джерело: "24 канал"

Кремль почав погрожувати країнам НАТО 

Перш за все, я хочу сказати, що президент Путін почав погрожувати атаками на країни Заходу, оскільки вдалося перешкодити його спробам захопити Східну і Центральну Україну, - заявила Квін.

За її словами, Путін планував захопити Україну за 10 днів та не очікував на шалений спротив українських військових та підрозділів територіальної оборони.

Квін попередила Кремль, що будь-яка спроба атаки на одну із країн НАТО отримає спільну рішучу відповідь.

Якщо президент Путін зробить хоча б крок на територію НАТО, Північноатлантичний союз відповість. Ми відстежуємо ситуацію дуже ретельно і сподіваємося, що Путін не вдасться до таких дій, - зазначила американський дипломат.

Ситуація у зоні бойових дій в Україні 

За даними представників ОДА та ОВА в регіонах, російські окупанти продовжують нищити Харків артилерією та авіацією, а також завдають потужних ударів по вщент зруйнованому Маріуполю.

Однак за всіма напрямками українські військові відбивають ворожі атаки.

Наразі на Київщині тривають періодичні бої в районі Ірпіня, Макарова, Бородянки. Ці населені пункти також перебувають під постійними ворожими обстрілами.

В населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад на території Бучанського району також лунали вибухи у результаті ворожих обстрілів.

В Фастівському районі населений пункт Мархалівка зазнав авіаудару. Є руйнування житлових будинків. За попередніми даними є загиблі, інформація уточнюється.

Ворожа артилерія протягом ночі та зранку 15 березня обстрілювала Охтирський та Сумський райони.

Окупанти також завдали авіаудару по Бердичеву, зруйнувавши кілька житлових будівель.

Ракетні атаки також були зафіксовані у Дніпропетровській області. Влучили у склад пального під Нікополем. Жертв та постраждалих немає.

Майже добу під безперервним обстрілом окупантів перебувають всі райони Харкова. Спроба прорива загарбників у місто була відбита. Українська армія відкинула росіян далеко за їхні попередні позиції.

На Харківщині також тривають бої в районі Ізюму та в Руських Тишках, де ворога відкинули під час спроби штурму.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

О 6 ранку в середу на вокзалі Запоріжжя-2 пролунав потужний вибух.

У вівторок 15 березня українські військові провели успішну операцію, відбили штурм Сєверодонецька та відкинули окупантів від міста, але ворог намагається зайти у Сєверодонецьк з боку Рубіжного. Як наслідок, у Рубіжному було найгарячіше. Багато загорянь житлових будинків. 7 поранених, в тому числі 1 дитина, 1 загиблий.

В місті Торецьк працювала російська авіація, втрат серед цивільних немає.

Обстріли міст Авдіївка і Мар'їнка. На даний час обстріли тривають.

Бої тривають і у Миколаєвській області. Влада готується евакуювати людей та везти гуманітарну допомогу в села, які були звільнені напередодні.

В Херсонській області триває бій в районі аеропорту. В ОДА наголошують, що Херсонщина на межі гуманітарної катастрофи.

Окрім цього окупанти проводять підготовку до висадки морського десанту на одеському узбережжі.

Кораблі росіян і досі курсують у Чорному морі, висока ймовірність нанесення ракетних ударів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?