НАТО розгляне можливість введення миротворців в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

НАТО розгляне можливість введення миротворців в Україну

НАТО розгляне можливість введення миротворців в Україну
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що на найближчому саміті НАТО буде розглянутий варіант задіяння миротворчого контингенту в Україні на тлі розв'язаної Кремлем кривавої та руйнівної війни.

Джерело:  W Polityce

У НАТО розглянуть питання миротворчої місії в Україні

Ця пропозиція була дуже важливою. Україна є суверенною державою і має право запрошувати на свою територію кого завгодно. Коли вбивають жінок і дітей, коли вбивають мирних жителів, вона має право запросити війська з інших країн. (...) Така миротворча місія напевно принесе мир і мир на більшу частину України. Я не думаю, що Путін наважився напасти на НАТО. Це своєрідний виклик західним країнам мислити ширше, далі, думати, як захищати Україну, - зазначив Моравецький.

Очільник польского уряду зазначив, що в Європі все більше проникаються розумінням, що наразі Україна ціною неймовірних жертв захищає світ від агресії Кремля.

Моравецький наголосив, що польські дипломати вже обговорили питання про задіяння миротворчого контингенту в Україні зі своїми партнерами.

По-перше, ми обговорили його з нашими найближчими союзниками, і він буде представлений на наступному саміті НАТО, - зазначив голова польского уряду.

У той же час США та ще 5 країн скликають екстренне засідання Радбезу ООН стосовно війни РФ проти України.

У п'ятницю 18 грудня страни-члени Радбезу повинні проголосувати а складеним Росією закликом про доступ до допомоги та захисту цивільного населення в Україні.

На думку дипломатів, цинічна пропозиція Кремля приречена на провал, оскільки вона ігнорує вимогу про негайне припинення бойових дій та виведення російських військових з території України.

У проєкті резолюції також не йдеться про відповідальність і не визнається факт вторгнення Росії в Україну.

Їх резолюція закликає сторони поважати міжнародне гуманітарне право, але упускає з уваги той факт, що Росія скоює військові злочини, - зазначила представник Великобританії в ООН Барбара Вудворд.

Фото - facebook.com/MinistryofDefence.UA

Вудворд також додала, що російське вторгнення стало причиною гуманітарної кризи в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?