Наступ російських окупантів зупинився за всіма напрямками
Категорія
Україна
Дата публікації

Наступ російських окупантів зупинився за всіма напрямками

Наступ російських окупантів зупинився за всіма напрямками
Джерело:  online.ua

Представники розвідки Великої Британії повідомляють, що російські окупанти припинили наступальні дії у більшості районів проведення бойових дій.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Британії

Українські військові зупинили наступ російських окупантів 

Представники розвідки Британії повідомляють, що за останні дні російські окупанти майже не досягли успіху в результаті бойових дій на сущі та морі і в повітрі, а також продовжують нести великі втрати.

Український опір залишається стійким і добре скоординованим. Переважна частина території України, включаючи всі великі міста, залишається в руках українців, - зазначають представники Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, у російської окупаційної армії закінчились високоточні боєприпаси, тому вони використовують старіші та менш точні боєприпаси, що представляє загрозу для цивільного українського населення, населенних пунктів та об'єктів інфраструктури.

На думку представників британської розвідки, через скорочення запасів високоточної зброї російські військові можуть вдатися до використання більш старої, менш точної зброї. Наголошується, що вона менш ефективна у військовому відношенні і з великою ймовірністю може призвести до збільшення жертв серед мирного населення.

Згідно з останніми звітами ООН, в Україні від ударів російських окупантів постраждали близько 1 тис 900 українців, зокрема 726 загинули.

Між тим, за інформацією Генштабу ЗСУ, окупанти мають великі проблеми із укомплектуванням бойових підрозділів та сил забезпечення.

Особовий склад противника деморалізовано, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил Російської Федерації брати участь у війні на території України, - повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Представники українського військового командування зазначають, що продовжують завдати нещівних ударів по позиціях ворога.

Зокрема, за добу українські захисники знищили командний пункт та підрозділи забезпечення 35 загальновійськової армії Східного військового округу збройних сил РФ, втрати ворога уточнюються.

Крім того, за попередню добу завдяки майстерності зенітних ракет Повітряних сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ Збройних сил України знищено десять повітряних цілей противника: два винищувачі-бомбардувальники Су-34, три винищувачі Су-34СМ, три вертольоти та БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?