Арестович заявив про знищення половини бойового складу авіації РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Арестович заявив про знищення половини бойового складу авіації РФ

Арестович заявив про знищення половини бойового складу авіації РФ
Джерело:  online.ua

17 березня під час традиційного брифінгу радник голови Офісу Президента Олексій Арестович повідомив, що ЗСУ вдається успішно відбивати цинічні атаки ворога, зокрема, й авіаційні. За його словами, відновлювати наслідки своїх агресивних дій Росії буде вкрай непросто. Окрім того, Арестович наголосив, що основний склад льотчиків ворога або вже мертві, або перебувають в нашому полоні.

Джерело: Фейсбук-сторінка ОПУ

ЗСУ успішно ліквідують ворожу авіацію

Арестович звертає увагу на те, що ворог зібрав 500 бойових літаків – 350, у кращому випадку, боєздатних. Однак виконували завдання максимум 120 – 150, за інформацією деяких фахівців – взагалі 100. За словами аналітика, з літаків окупантів ЗСУ на ранок 17 березня збили вже 87. Це означає, що в окупантів немає щонайменше половини бойового складу, який вони використовували в авіації.

Це катастрофа,– вважає представник ОПУ.

За словами Арестовича, РФ важко буде здобувати нові літаки.

Також ворог регулярно втрачає кваліфікованих льотчиків. Арестович звертає увагу на те, що лейтенант, який випустився з училища, ще не льотчик, а тільки пілот. Льотчиком він стане за 3 – 4 роки, а до складних завдань (бомбардування, нічного повітряного бою) його допустять за 5 – 8 років.

Всі збиті льотчики – від майора до старшого – це люди, які налітали, і щось можуть виконувати. Основний склад цих льотчиків – в могилах або в нашому полоні, – підсумував радник Єрмака.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?