Британія звинуватила РФ у зриві переговорів з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія звинуватила РФ у зриві переговорів з Україною

Британія звинуватила РФ у зриві переговорів з Україною
Джерело:  online.ua

Очільниця МЗС Великої Британії Ліз Трасс заявила, що насправді Кремль не зацікавлений в переговорах з Україною щодо припинення війни, та використовує їх для покращення позицій своїх окупаційних військ.

Джерело:   Sky News

Кремль лише імітує переговори з Україною 

За словами Ліз Трасс, переговори, це лише відволікаючий маневр збоку Кремля, тож очільниця МЗС Британії скептично ставиться до цілей Москви на цих переговорах.

Якщо країна серйозно налаштована на переговори, вона не бомбить мирних жителів без розбору в цей день. Те, що ми бачили, — це спроба створити простір для перегрупування росіян. Ми не бачимо жодного серйозного виведення російських військ чи будь-яких серйозних пропозицій на столі, - зазначила Трасс.

За її словами, представники Кремля продовжують зухвало брехати всьому світу.

Росіяни брешуть, брешуть і брешуть. Я боюся, що переговори є черговою спробою відволікти увагу і створити димову завісу, - зазначила очільниця МЗС Британії.

 Між тим, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що переговори з представниками Кремля щодо завершення війни можуть розтягнутись на декілька тижнів.

За його словами, позиція Кремля стає все більш адекватною.

Подоляк наголосив, що ключові питання на цих переговорах стосуються гарантій безпеки для України, припинення зброїної агресії збоку окупаційних військ РФ, а також пошук компромісів щодо окупованих Росією Криму та Донбасу.

Цей процес може затягнутися", враховуючи кількість взаємовиключних позицій. Є деякі поступки, на які ми точно не підемо. Ми не можемо віддати жодної території, - зазначив представник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?