Українські військові зірвали план окупантів по захопленю великих міст
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові зірвали план окупантів по захопленю великих міст

Українські військові зірвали план окупантів по захопленю великих міст
Джерело:  online.ua

Американські аналітики з Інституту дослідження війни зазначають, що українські військові зірвали план російських окупаційних військ щодо захоплення найбільших українських міст.

Джерело: Інстітут дослідження війни

Українські військові завадили планам окупантів по захопленню України 

Зокрема, аналітики повідомляють, що військова компанія Кремля була розрахована на проведення повітряно-десантних і механізованих операцій та захоплення Києва, Одеси, Харкова та інших великих українських міст.

Експерти зазначають, що окупаційні війська РФ намагаються просуватись за деякими напрямками ведення бойових дій, але малоймовірно, що їм таким чином вдасться виконати поставлені задачі.

На думку аналітиків, за цих умов Кремль міг би взяти паузу, аби накопичити ресурси. Однак замість цього окупаційні війська посилюють невиликими групами, що зводить можливий успіх військової операції на нівець.

В Інституті дослідження війни також вважають, що захоплення Маріуполя не вивільнить достатньої кількості ресурсів для різкої зміни стратегічної ситуації.

Аналітики підкреслюють, що ця війна дуже стрімко заходить у глухий кут, а наступальні операції більше не змінюють ситуацію.

Якщо війна в Україні зайде в глухий кут, російські сили продовжать бомбити і обстрілювати українські міста, спустошуючи їх і вбиваючи мирних жителів, навіть якщо українські сили будуть завдавати втрат російським військовим, - зазначають експерти.

Так, українські військові майже повністю знищили штурмові підрозділи російських окупаційних військ в районі Ізюму на Харківщині.

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що ворог намагався прорвати оборону українських військових у напрямку Ізюму, але поніс численні втрати.

У напрямку на Ізюм противник намагався прорвати оборону наших військ, проте успіху не мав, штурмові підрозділи загарбника було фактично знищено. Морально-психологічний стан особового складу низький та погіршується з кожним наступним днем бойових дій. Каральні підрозділи росгвардії, що залучаються до бойових дій, втратили значну кількість озброєння та військової техніки. Відновлення втрат відбувається за рахунок застарілої та частково несправної техніки, - повідомляють представники українського військового командування.

Зазначається, що комендатурою російського міста Бєлгород проводиться розслідування щодо 10 військовослужбовців 138-ї мотострілецької бригади, які брали участь у наступі на Харків та через великі втрати частини відмовились від подальшої участі в бойових діях і підбурювали решту повертатися додому.

Показово, що начальник 652-ї групи Інформаційно-психологічних операцій російських терористичних військ отримав сувору догану за слабку роботу зі створення так званої "Херсонської народної республіки". Кремлівське керівництво не задоволене тим, що через народний спротив немає навіть умовно-показової "картинки", - зазначають у Генштабі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?