Париж уперше присвоїв статус "почесного громадянина" іншому місту — Києву
Категорія
Культура
Дата публікації

Париж уперше присвоїв статус "почесного громадянина" іншому місту — Києву

Париж уперше присвоїв статус "почесного громадянина" іншому місту — Києву
Джерело:  online.ua

22 березня офіційно стало відомо, що мерія Парижа одностайно проголосувала за присвоєння столиці України, Києву, "почесного громадянства", вперше у своїй історії надавши такий статус місту.

Джерело: Твіттер-сторінка пані мера Парижа Анн Ідальго

Париж присвоїв Києву статус "почесного громадянина"

Цією відзнакою, що вперше надається місту, Париж висловлює свою дружбу та підтримку українській столиці, що бореться за свою свободу, – наголосила французька політикиня.

Варто звернути увагу на те, що уже декілька міст у Європі вдавалися до перейменування вулиць чи інших кроків, щоб висловити підтримку Унашій раїні.

Так, у Ризі ділянка вулиці Антоніяс між бульваром Калпака та вулицею Миколи Реріха тепер називатиметься вулицею Незалежності України (Ukrainas neatkarības iela).

Чеське місто Плзень перейменувало одну з центральних вулиць на Українську, а також перерахувало мільйон чеських крон (близько 39 тисяч євро) на допомогу Збройним силам; у Празі активісти "перейменували" вулицю Ruská (Руська), дописавши до неї кілька слів, щоб вийшло знамените послання українських прикордонників до російського корабля, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Албанія перейменувала вулицю у Тирані, де розташовані посольства Росії та України, на вулицю Вільної України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?