В ОП розповіли про очікування від домовленостей з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОП розповіли про очікування від домовленостей з РФ

В ОП розповіли про очікування від домовленостей з РФ
Джерело:  online.ua

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час відеозустрічі в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House розповів про очікування України від переговорного процесу з РФ.

Джерело: Офіс Президента

Україна очікує переговорів щодо повернення всіх територій

У межах переговорного процесу з Російською Федерацією Україна очікує на досягнення домовленості щодо припинення збройної агресії проти нашої держави та відведення російських військ з української території. Я сподіваюся, що ці домовленості передусім передбачатимуть припинення вогню, бомбардувань, вихід російських військ до території 23 лютого 2022 року, а також що почнуться консультації та розмови з інших питань щодо повернення наших територій, щодо повернення повного контролю української влади до територій міжнародно визнаних кордонів, – сказав Андрій Єрмак.

Крім того, за його словами, такі домовленості мають передбачати побудову нової системи безпеки для України.

Ми дуже хочемо, щоб ця війна закінчилася якомога швидше. Закінчилася домовленостями виключно в інтересах нашої країни. Тим, що ми отримали, а не втратили. Тим, що ми насамперед отримали нову систему безпеки. Немає більше часу чекати, думати. Немає більше часу зволікати із цим рішенням», – зазначив керівник Офісу Президента.

Єрмак наголосив, що не може бути жодних компромісів стосовно незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?