Українські військові ведуть запеклі бої за Рубіжне на Луганщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові ведуть запеклі бої за Рубіжне на Луганщині

Українські військові ведуть запеклі бої за Рубіжне на Луганщині
Джерело:  online.ua

Глава Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив про запеклі вуличні бої з російськими окупантами у місті Рубіжне на Луганщині.

Джерело: Facebook-сторінка голови Луганської ОДА

Українські військові дають відсіч окупантам на Луганщині 

За словами Гайдая, протягом ночі окупанти обстрілювали населені пункти на Луганщині з реактивної артилерії, а також ракетами та фосфорними бомбами.

Під постійними обстрілами знаходяться  Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Новодружеськ, Воєводівка.

Без електропостачання залишаються 35 населених пунктів.

Фото - facebook.com/sergey.gaidai.loga

За добу в області пошкоджено чи повністю зруйновано, зокрема, 23 будинки - 10 багатоповерхівок та 13 приватних осель. 16 з них загорілися.

В росіян настала агонія. Вони не можуть пробитися вглиб, тому почали застосовувати важке озброєння. Ракетних ударів завдано по Лисичанську та Новодружеську, а на Рубіжне авіація рф почала скидати фосфорні бомби. Тому, на жаль, кількість жертв може бути значно більшою, - повідомив Гайдай.

За час війни, в області РФ вже вбила 129 мирних жителів, зруйнувала вщент майже 700 об'єктів, серед яких немає жодного військового.

За інформацією представників Пентагону, російська окупаційна армія випустила по Україні вже 1 тис 200 ракет.

Однак представники військового командування США наголошують, що в Кремля залишається ще дуже велика кількість ракет.

Ми все ще оцінюємо, що у них є переважна більшість накопичених ракет "земля-повітря" і крилатих ракет, - зазначив представник Пентагону.

В Міноборони США підкреслюють, що командування окупаційних військ менш за все використовує крилаті ракети з запуском із повітря". Вони все ще мають "понад 50% того, що вони зібрали до вторгнення".

Але вони все ще мають значну кількість крилатих ракет наземного запуску, балістичні ракети малої дальності та балістичні ракети середньої дальності, - зазначають в Пентагоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?