Кремль відверто погрожує НАТО ядерною зброєю
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль відверто погрожує НАТО ядерною зброєю

Кремль відверто погрожує НАТО ядерною зброєю
Джерело:  online.ua

Заступник представника Кремля в ООН Дмитро Полянський заявив, що РФ готова застосувати ядерну зброю у разі провокацій збоку НАТО.

Джерело:  Sky News

Кремль погрожує НАТО та світу ядерною війною 

Якщо Росію провокує НАТО, якщо Росію атакує НАТО, то чому б і ні, ми ядерна держава. Я не думаю, що це правильно говорити. Але погрожувати Росії і намагатися втрутитися не варто. Тому, коли ви маєте справу з ядерною державою, звичайно, ви повинні прорахувати всі можливі наслідки вашої поведінки, - цинічно заявив Полянський.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

При цьому кремлівський дипломат нахабно відкинув звинувачення у вчинені військових злочинів в Україні солдатами окупаційної армії РФ.

Я не думаю, що ми робимо військові злочини в Україні. Звичайно, це не мені оцінювати. Я не там. І ви не там. Ви дивитеся на багато відео, які можуть бути фейковими. Ви вірите в одне, я вірю в інше, - зазначив Полянський.

При цьому в адміністрації президента США Джо Байдена розробляють спеціальні плани реагування на можливі хімічні, біологічні атаки РФ та загрозу застосування ядерної зброї.

Також розглядаються сценарії, за якими російські війська вторгнуться на територію НАТО для знищення конвоїв з військовою допомогою Україні.

Збираючись три рази на тиждень на секретні засідання, група також розглядає відповідні заходи, якщо Росія спробує поширити війну на сусідні країни, включаючи Молдову і Грузію, і як підготувати європейські країни до припливу біженців в масштабах, небачених за останні десятиліття.

Очікується, що ці непередбачені ситуації займатимуть центральне місце на надзвичайному засіданні в Брюсселі в четвер, коли президент Джо Байден зустрінеться з лідерами країн НАТО.

У НАТО дуже побоюються застосування Кремлем зброї масового ураження, та прицьому дуже не хочуть бути втягнутими в конфлікт в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?