Зеленський назвав прихильників та противників вступу України в ЄС серед європейських країн
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав прихильників та противників вступу України в ЄС серед європейських країн

Зеленський назвав прихильників та противників вступу України в ЄС серед європейських країн
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський назвав еєвропейські країни, які підтримують якомога швидший вступ України в ЄС, а також ті держави, що виступають проти.

Джерело: "Українська правда"

Хто в ЄС підтримує рішення про вступ України 

Україна має бути в ЄС вже найближчим часом. Принаймні у вас для цього все є, - наголосив Зеленський під час виступу на саміті по відеозв’язку.

При цьому голова держави звернув увагу на те, що реакція ЄС на агресію РФ проти України майже завжди запізнюється.

При цьому Зеленський назвав 10 країн-членів ЄС, що підтримують членство України.

Вступ України підтримують Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словенія ,Словаччина, Чехія, Болгарія, Хорватія та Італія, яка за словами президента спочатку сумнівалась, але наразі виступила на підтримку прискоренної процедури щодо вступу України.

Ще 9 країн, за словами Зеленського, більш розмито формулюють свою позицію щодо вступу України в ЄС.

Зокрема, це Франція, Греція, Фінляндія, Мальта, Данія, Кіпр, Люксембург, Швеція та Румунія.

Ще 6 держав, як наголосив президент, спептично, або негативно відносяться до питання членства України, але з ними можна працювати та змінити їх позицію.

Португалія – ну практично... Нідерланди – за раціональних, тож, знайдемо спільну мову. Іспанія – знайдемо спільну мову. Бельгія – знайдемо аргументи. Австрія – разом з українцями для вас це можливості. Ірландія – ну практично, - повідомив Зеленський.

Окремо президент зупинився на відверто лояльній до Кремля Угорщині, яка вже встигла випустити низку скандальних заяв щодо війни РФ проти України.

Так, Зеленський звернувся особисто до очільника угорського уряду Віктора Орбана.

Я був в Будапешті, на вашій набережній. Я бачив меморіал "Взуття на річці Дунай" Послухай, Вікторе, знаєш, що відбувається в Маріуполі? Сходи на свою набережну, подивись на те взуття, і ти побачиш, як масові вбивства можуть повторюватись, - зазначив голова держави.

Йдеться про меморіал на березі Дунаю, на місці розстрілу фашистами угорських євреїв. Перед вбивством їх змушували зняти взуття, яке потім йшло на продаж або ж його забирали фашистами.

Однак, за словами Зеленського, головним противником вступу України в ЄС наразі є Німеччина.

Ми віримо, що у вирішальний момент Німеччина також буде з нами. Слава Україні! - підкреслив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?