Українські військові успішно зривають всі спроби окупантів поновити наступ
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські військові успішно зривають всі спроби окупантів поновити наступ

Українські військові успішно зривають всі спроби окупантів поновити наступ
Джерело:  online.ua

За даними Генштабу ЗСУ, українські військові успішно відбивають атаки окупаційної армії РФ на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти не можуть поновити наступ та несуть страшні втрати 

Представники військового командування зазначили, що збройні сили успішно обороняють позиції від ворожих атак на Донецькому, Слобожанському та частині Таврійського напрямків, не допускаючі прориву окупантів.

Зокрема, на Волині українські військові успішно виконують задачі із прикриття державного кордону.

Триває героїчна оборона Чернігова та протидія спробам окупантів прорватись у напрямку Києва.

Під Києвом військові також мужньо протистоять ворогу, відбиваючі постійні атаки і наносячі окупантам значні втрати.

Російські терористичні війська продовжують вести бойові діяння, свідомо порушуючи норми інтернаціонального гуманітарного права і правила ведення війни, - зазначають в Генштабі.

Зокрема, за минулу добу українськими військовими було відбито 9 ворожих атак, знищено 12 танків, близько 20 одиниць броньованої та автомобільної техніки та 9 артилерійських систем. Втрати окупантів у живій силі склали понад 200 солдатів.

Сили протиповітрянної оборони збили  2 літаки та 2 БПЛА противника.

Угрупованням Повітряних Сил ЗСУ за попередню добу було уражено 6 повітряних цілей ворога: 1 літак, 1 БПЛА і 4 крилаті ракети.

При цьому у новому запиті на отримання військової допомоги від США Україна попросила збільшити поставки ракет Javelin та Stinger.

За словами українського керівництва, щоденно військові потребують по 500 ракетних комплексів Javelin та Stinger.

Окрім цього у списку вказані військові літаки, ударні вертольоти, та зенитні системи.

У документі перераховано два типи літаків російського виробництва, в тому числі один, призначений для безпосередньої повітряної підтримки військ на землі. Усього Україна запросила надати їй 36 літаків.

За словами високопоставленого оборонного чиновника, останній із пакетів допомоги в розмірі $350 млн, затверджених наприкінці лютого, вже надійшов в Україну протягом останніх кількох днів, тоді як наступні два пакети на загальну суму $1 мільярд уже почали надходити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?