Премія "Еммі" відмовилась розглядати російські проєкти
Категорія
Культура
Дата публікації

Премія "Еммі" відмовилась розглядати російські проєкти

Премія "Еммі" відмовилась розглядати російські проєкти
Джерело:  online.ua

29 березня офіційно стало відомо, що керівництво міжнародної премії "Еммі" відмовилося розглядати російські телевізійні програми на цьогорічному конкурсі. Варто зазначити, що це рішення прийняли у Міжнародній академії телевізійних мистецтв і наук.

Джерело: Фейсбук-сторінка ВРУ

Премія "Еммі" не хоче розглядати проєкти РФ через війну

На підтримку України виконавчий комітет Міжнародної академії ухвалив рішення вилучити всі програми з Росії із конкурсу International Emmy Awards цього року, – наголосило керівництво телепремії.

Згідно з останніми даними, у цьогорічному конкурсі не зможуть брати участь програми, створені російськими компаніями або у ко-продукції з РФ.

Окрім того, наголошується, що під заборону також підпадають програми, які створювалися для каналів, телевізійних мереж чи стримінгових платформ країни-окупанта.

Що важливо розуміти, Міжнародна премія "Еммі" – це нагорода для найкращих телепрограм, яку щорічно присуджують з 1949 року.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно організація припинила співпрацю з російськими діячами кіно та компаніями.

Як уже згадувалося раніше, загалом близько 100 світових організацій відмовилися від співпраці з РФ у сфері культури.

Нагадаємо,що Росію вже виключили з Міжнародного кінофестивалю в Торонто, Каннського кінофестивалю, Європейської кінопремії тощо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?