Кремль визнав провал плану щодо захоплення Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль визнав провал плану щодо захоплення Києва

Кремль визнав провал плану щодо захоплення Києва
Джерело:  online.ua

У британській розвідці зазначають, що відведення окупаційних військ РФ з Київської та Чернігівської областей пов'язане із провалом плану щодо захоплення цих міст.

Джерело: звіт Міноборони Великої Британії

План Кремля щодо захоплення Києва провалився 

Неодноразові російські провали та успішні контрнаступи українських військ свідчать, що російські сили наступу зазнали невдачі в намаганні оточити Київ, - повідомляють представники британської розвідки.

В Міноборони Британії вважають, що заяви Кремля про зменшення активності поблизу Києва та відведення окремих підрозділів можуть свідчити про втрату ініціативи на цьому напрямку.

Дуже вірогідно, що Росія спробує перенаправити бойові сили з півночі для наступу в Донецькому й Луганському регіонах на сході, - зазначають військові Великої Британії.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

При цьому головнокомандувач  військами НАТО в Європі, генерал Тод Уолтерс підкреслив, що через відсутність певних розвідданих у США, можливості армії РФ були переоцінені.

Американська розвідка припускала, що Росія захопить Київ за кілька днів.

За словами Уолтерса, в США точно визначили дату нападу РФ на Україну, але не змогли скласти прогноз щодо розвитку цієї війни.

Коли ця криза закінчиться, ми проведемо всебічний аналіз дій у всіх областях і у всіх відділах і з'ясуємо, де були наші слабкі місця, і переконаємося, що можемо знайти способи їх усунення, - зазначив американський генерал.

Між тим, за інформацією голови Сумської ОВА Дмитра Живицького, окупаційна армія РФ влаштувала провокацію на кордоні, підірвавши власний БТР та спаливши український прикордонний пункт пропуску.

За його словами, в пункті пропуску росіяни поставили свій БТР, а потім підірвали його, звинувативши в цьому українську сторону. Глава ОВА додав, що це була заздалегідь спланована провокація, спрямована на формування картинки для росЗМІ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?