В ООН звинуватили РФ у використанні касетних боєприпасів
Категорія
Україна
Дата публікації

В ООН звинуватили РФ у використанні касетних боєприпасів

В ООН звинуватили РФ у використанні касетних боєприпасів
Джерело:  online.ua

Голова Управління ООН з питань прав людини Мішель Бачелет повідомила, що окупаційна армія РФ не менше 24 разів використовувала касетні боєприпаси під час війни проти України.

Джерело: сайт ООН

Окупанти використовують заборонену зброю у війні проти України

Достовірні звіти свідчать про те, що російські збройні сили застосовували касетні боєприпаси в населених пунктах України щонайменше два десятки разів з моменту вторгнення 24 лютого, - зазначила Мішель Бачелет. 

За її словами, вже більше місяця громадяни України переживають справжній жах. Мільйони людей вимушені були через ворожі обстріли полишити свої будинки, або ховатись у підвалах та бомбосховищах.

Фото -  facebook.com/MNS.GOV.UA

За інформацією ООН, Україну через збройну агресію Кремля вже покинули понад 4 млн громадян.

З них 2,3 млн зараз перебувають у Польщі, 608 тис - у Румунії та ще сотні тисяч у Молдові, Угорщині, РФ та Словаччині.

На Женевському форумі верховний комісар ООН з прав людини також повідомила, що внаслідок російських обстрілів пошкоджено медичні установи, зокрема, 50 лікарень.

У той же час голова МЗС Німеччини Анналена Бербок звинуватила Кремль у намірі знищити Маріуполь.

Здається, росія налаштована завоювати місто або знищити його, незважаючи на людську ціну, - зазначила Бербок.

Очільниця німецької дипломатії наголосила, що попре те, що ситуація в Маріуполі залишається катастрофічною, не можна допустити, щоб ця ситуація зникла з поля зору світової спільноти.

Понад 100 тисяч мирних жителів досі перебувають у пастці в Маріуполі – в тому числі діти, жінки, чоловіки, старі люди; тижнями вони переживають майже неймовірний кошмар без електрики, без води, без опалення в місті, яке постійно бомбардують російські бомби, де падають ракети та гранати, і яке зрівнюється з землею. «Атаки необхідно негайно припинити. Необхідно дотримуватися міжнародного гуманітарного права. Тому я закликаю російський уряд забезпечити безпечні коридори для добровільної евакуації мирних жителів і доставити гуманітарну допомогу тим, хто не може або не хоче виїхати, - наголосила Бербок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?