Окупанти поступово відступають з Чернігівщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти поступово відступають з Чернігівщини

Окупанти поступово відступають з Чернігівщини
Джерело:  online.ua

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомив, що окупаційна армія РФ поступово покидає територію Чернігівської області.

Джерело: Facebook-сторінка очільника Чернігівської ОВА

Окупанти покидають Чернігівську область 

Сьогодні черговий день, багато роботи. Ворог, завдяки нашим Збройним силам, потиху відходить з Чернігівщини, але для чого він це насправді робить, одному йому відому. Та я сподіваюся, що він іде звідси назавжди. Навіть якщо йде, для перегрупування та щоб повернутися, то ми його будемо чекати з подвійним "радушием", - зазначив Чаус.

За словами Чауса, всі територіальні громади області приступили до відновлення нормальної життєдіяльності.

Українські військові проводять розмінування багатьох населених пунктів.

Тобто вони долітають на сьогодні до нас і дострілюють. Тому у мене велике прохання: за наявності сигналу тривоги знаходитися в об’єктах укриття. Нам ще рано розслаблятися. У нас ще дуже багато роботи і у нас ще війна, ворог знаходиться на нашій землі, на Чернігівській, на українській, - наголосив Чаус.

У той же час окупанти посилюють обстріли Харкова та населених пунктів області.

За інформацією очільника ОВА Харківської області Олега Синєгубова, з різних видів озброєння, включаючи РСЗВ, окупанти за минулу добу влаштували не менше 170 обстрілів у населених пунктах області.

За минулу добу російські окупаційні війська наносили артилерійські, мінометні, танкові обстріли по районах Салтівки, П’ятихатки, Олексіївки, ХТЗ, Холодна Гора, Кулінічі, Велика Данилівка, Дергачі. Всього зафіксували близько 46 ударів. Також зафіксовано близько 170 обстрілів противником з РСЗВ типу "Град" і 1 ракетний удар в центральну частину міста, - повідомив Синєгубов.

Однак за словами очільника Харківщини, окупанти не наносили авіаударів по Харкову.

Але є певна активність БПЛА противника, які здійснювали польоти з розвідувальною метою.
Із Ізюмського району розпочали евакуйовувати жителів, аби запобігти імовірним наслідків через активні бойові дії в цьому напрямку.
Синєгубов додав, що Харківщина щодня отримує гуманітарну допомогу із Полтави, Львова, Вінниці, Волині, а також міжнародних партнерів – Польщі, Чехії та ін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?