Глава Європарламенту пообіцяла Україні швидке отримання статусу кандидата в члени в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Європарламенту пообіцяла Україні швидке отримання статусу кандидата в члени в ЄС

Глава Європарламенту пообіцяла Україні швидке отримання статусу кандидата в члени в ЄС
Джерело:  online.ua

Голова Європарламенту Роберта Метсола під час візиту до Києва заявила, що народ Європи підтримує Україну і допоможе відновити міста після війни з Росією.

Джерело: Reuters

Київ відвідала голова Європарламенту

Роберта Метсола, яка обійняла посаду президента Європарламенту в січні, також заявила, що асамблея підтримає зусилля України розпочати процес приєднання до Європейського Союзу.

Будь ласка, повірте мені, коли я говорю, що Європейський парламент, Європейський Союз і народ Європи стоять разом з Україною. Тому я сьогодні тут, тому що ми разом з вами, - сказала вона після прибуття до Києва.

Метсола дала Україні три обіцянки.

По-перше, злочинне вторгнення Путіна в Україну ставить Росію в пряму конфронтацію з Європою, міжнародним співтовариством і заснованим на правилах світовим порядком. Це не те, що ми дозволимо йому робити безперешкодно, - сказала вона.

Європарламент підтримає прагнення України бути кандидатом в ЄС.

По-друге, Європейський Союз визнає ваші європейські амбіції та ваше прагнення бути країною-кандидатом на правонаступництво. І ви можете розраховувати на повну підтримку Європейського парламенту у досягненні цієї мети.

По-третє, ми допоможемо вам відновити ваші міста, коли закінчиться ця незаконна, неспровокована і непотрібна війна. Ми вже надали фінансову, військову та гуманітарну допомогу. Це буде продовжуватися і збільшуватиметься, - сказала вона на спільному брифінгу з Русланом Стефанчуком, Головою Верховної Ради України.

Стефанчук повідомив, що вони обговорили продовження міжнародних санкцій проти Росії, гуманітарну та військову допомогу Україні та процедури вступу до ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?