Німеччина радила Україні відмовитися від НАТО перед вторгненням РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина радила Україні відмовитися від НАТО перед вторгненням РФ

Німеччина радила Україні відмовитися від НАТО перед вторгненням РФ
Джерело:  online.ua

Журналісти дізналися, що канцлер Німеччини Олаф Шольц намагався переконати президента України Володимира Зеленського відмовитись від НАТО в обмін на нейтральний статус за декілька днів до вторгнення РФ.

Джерело: The Wall Street Journal

 Шольц радив Зеленському відмовитися від НАТО

Олаф Шольц 19 лютого в Мюнхені він сказав Зеленському, що Україна повинна відмовитися від своїх прагнень до НАТО і оголосити нейтралітет як частину ширшої угоди про європейську безпеку між Заходом і Росією.

Пакт підписали б Путін і Байден, які б спільно гарантували безпеку України.

Зеленський сказав, що Путіну не можна довіряти дотримання такої угоди і що більшість українців хочуть приєднатися до НАТО.

Його відповідь викликала у німецьких чиновників занепокоєння, що шанси на мир зникають.

Помічники пана Шольца вважали, що Путін продовжуватиме свій військовий тиск на кордонах України, щоб задушити її економіку, а потім, зрештою, перейти до окупації країни.

Фото - kremlin.ru

Також журналісти дізналися деталі зустрічі Шольца та Путіна 15 лютого.

Путін розпочав зустріч з численних скарг на НАТО, прискіпливо перерахувавши системи озброєння, розміщені в країнах альянсу поблизу Росії. Потім пан Путін розповів про свої дослідження російської історії, що сягають тисячоліття, про які він написав велике есе минулого літа, - пишуть ЗМІ.

Він сказав Шольцу, що росіяни, українці та білоруси – це один народ, який має спільну мову та спільну ідентичність, які були розділені лише випадковими політичними втручаннями в новітній історії.

Шольц стверджував, що міжнародний порядок ґрунтується на визнанні існуючих кордонів, незалежно від того, як і коли вони були створені.

Він попередив, що Захід ніколи не погодиться на знищення встановлених кордонів у Європі. Санкції будуть швидкими та жорсткими, і тісне економічне співробітництво між Німеччиною та Росією припиниться. Громадський тиск на європейських лідерів з метою розірвати всі зв’язки з Росією буде величезним, сказав він.

Тоді Путін повторив свою зневагу до слабких західних лідерів, які піддаються тиску громадськості.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?