Газпром припинив участь у німецькій "дочці" та її активах
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром припинив участь у німецькій "дочці" та її активах

Газпром припинив участь у німецькій "дочці" та її активах
Джерело:  online.ua

1 квітня офіційно стало відомо, що російський монополіст "Газпром" припинив свою участь у німецькій компанії Gazprom Germania і всіх їй активах, зокрема, й Gazprom Marketing & Trading.

Джерело: Телеграм-канал "Газпрому"

Газпром відмовляється від своєї німецької дочки і її активів

Британським журналістам вдалося дізнатися, що наразі дочірні компанії "Газпрому" в Європі зазнають тиску, оскільки клієнти та ділові партнери відмовляються вести з ними справи.

Фото - скриншот

Що важливо розуміти, Мінекономіки ФРН розглядає можливість націоналізації підрозділів "Газпрому" і "Роснєфті" в країні через занепокоєння щодо безпеки енергопостачання - це підтверджує німецьке видання Handelsblatt з посиланням на свої джерела в уряді.

Варто звернути увагу на те, що після активації плану надзвичайного стану днем раніше, офіційний Берлін розглядає інші кроки для забезпечення безпеку енергопостачання. Зокрема, топ-посадовці уряду обговорюють експропріацію та націоналізацію німецьких дочірніх компаній російського "Газпрому" та "Роснєфті".

Підставою таких обговорень, у яких також бере участь канцлер Олаф Шольц, є занепокоєння щодо безпеки поставок у Німеччині, як підтвердили Handelsblatt декілька представників уряду. У разі дисбалансу цих компаній, системно важливих для Німеччини, федеральний уряд хоче запобігти масовому погіршенню енергопостачання, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?