Російські загарбники знищили Кременчуцький нафтопереробний завод
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські загарбники знищили Кременчуцький нафтопереробний завод

Російські загарбники знищили Кременчуцький нафтопереробний завод
Джерело:  online.ua

2 квітня окупанти обстрілами знищили інфраструктуру Кременчуцького нафтопереробного заводу — він більше не працює. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Джерело: Телеграм голови Полтавської ОВА

Кременчуцький НПЗ більше не працює

На жаль, інфраструктура підприємства знищена. Завод не працює. Наші рятувальники продовжують героїчно гасити пожежу, - сказав Лунін.

За його словами, постраждали кілька людей, які отримали опіки, але їхньому життю нічого не загрожує. Зазначається, що екологічної катастрофи немає, і ДСНС контролює ситуацію.

Прошу мешканців Полтавщини не шикуватися в черги за бензином і не створювати штучний дефіцит. В Україні – війна, ситуація надзвичайно складна, але цілком контрольована, – підкреслив він.

Голова ОВА сказав, що окупанти масовано обстріляли Кременчуцький НПЗ і склади паливно-мастильних матеріалів поблизу.

Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта") – найбільший в Україні (і єдиний) нафтопереробний завод проєктною потужністю 18,6 млн тонн. У компанії 43,05% акцій належать державі в особі НАК "Нафтогаз України", решта поділена між Ігорем Коломойським та Олександром Ярославським.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?