Путін вимагає від своїх загарбників хоч якоїсь перемоги до 9 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін вимагає від своїх загарбників хоч якоїсь перемоги до 9 травня

Путін вимагає від своїх загарбників хоч якоїсь перемоги до 9 травня
Джерело:  online.ua

За даними американської розвідки, РФ змінила стратегію щодо України і планує до початку травня повністю захопити Донбасс та інші регіони на сході.

Джерело: CNN

Кремль намагається створити хоч якусь видимість перемоги над Україною 

Представники розвідки США зазначають, що кремлівський диктатор Володимир Путін знаходиться під шаленим тиском збоку власного оточення та російського суспільства в умовах відсутності якихось значних зрушень окупаційної армії РФ у війні проти України.

Тому день 9 травня повинен стати для нього днем Перемоги в новій війні. Але всі джерела сходяться на думці, що Путін має намір влаштувати парад Перемоги 9 травня незалежно від стану війни, або мирних переговорів.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що загарбники практично повністю покинули північні області України та ведуть бої на Донбасі і продовжують блокувати Харків.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

При цьому інтенсивність ракетних ударів із застосуванням високоточної зброї значно знизилась.

Триває підготовка додаткових підрозділів противника для участі у бойових діях на території України. Планується створення "добровольчих" батальйонів з мешканців тимчасово окупованих територій України та найманців, - зазначають представники Генштабу.

Ворог відводить свої війська з Київської, Чернігівської та Сумської областей до Білорусі.

Основні маршрути руху колон противника проходять в напрямку білоруських Гомельської та Могилевської областей. У складі колон, крім вантажних автомобілів, зафіксовані елементи понтонно-мостового парку, реактивні системи залпового вогню, пускові установки ОТРК "Іскандер". Військова техніка противника зосереджується на залізничних станціях і біля залізничних колій, щоб була можливість її погрузити та вивести на територію РФ.

На Донбасі окупанти і далі намагаються захопити Рубіжне та Попасну і готуються до наступу на Сєвєродонецьк, а також Вугледар і Мар'їнку, але всі спроби, як зазначають представники Генштабу, залишаються безуспішними.

Окрім цього ворог намагається встановити повний контроль над Маріуполем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?